‘KILL THE BILL’: Største protest i Melbourne så langt

0
Fra protesten i Melbourne. Skjermdump fra Rebel News.

Tusener marsjerte gjennom gatene i Melbourne i Australia mot parlamentet i en stor protestdemonstrasjon 5. november 2021. Dette skriver Rebel News.

Folkemengden samlet seg på trappene til parlamentet for å protestere mot Public Health and Wellbeing Amendment (Pandemic Management) Bill 2021 framsatt av Daniel Andrews-regjeringa.

Dette er den største protesten i Australia så langt under «pandemien». Reporter Rukshan fra Rebel News sa fra stedet at «folkemengden strakte seg så langt øyet kunne rekke i alle retninger». Han mente at den må ha vært ti ganger så stor som den største protesten fram til da.

Lovforslaget fra Andrews-regjeringa vil gi statsministeren nærmest diktatoriske fullmakter.

Oppropet mot lovforslaget hadde fått 79.000 underskrifter fram til 7. november 2021.

«Helselov» i Victoria i Australia gir regjeringa myndighet til å utøve et totalt diktatur

I delstaten Victoria i Australia har regjeringa foreslått en lov med det intetsigende navnet Public Health and Wellbeing Amendment (Pandemic Management) Bill 2021. Det er i virkeligheten en lov som gir delstatsregjeringa uinnskrenkede rettigheter til å innføre et vidtrekkende diktatur. Delstaten Victoria har 6,6 millioner innbyggere og har Melbourne som hovedstad.

Christopher Blanden, som er president i skrankeadvokatenes forening i delstaten, sier at «Stasi ville ha vært mer enn glade dersom de hadde vært gitt så vidtrekkende makt. Dette er ekstraordinært.»

Steph Ryan, som er parlamentsmedlem for partiet The Nationals, holdt denne talen i parlamentet 28. oktober 2021:

En full transkribering av talen finnes her.

Ryan sa blant annet:

Jeg føler meg sjuk over at vi har denne debatten. Jeg tror aldri det noen gang har vært et lovverk foran dette kammeret som jeg har vært mer heftig motstander av. Jeg føler meg sjuk over at Labour-parlamentsmedlemmer ikke er modige nok til å stå frem og snakke sannheten om denne lovgivningen. Jeg bryr meg ikke om du tror at statsministerens håndtering av denne pandemien har vært ufeilbarlig. Jeg bryr meg ikke om du står sammen med Dan. Jeg bryr meg ikke om du synes han er det beste siden oppskåret brød. Sannheten er at denne lovgivninga handler om å gi statsministeren og helseministeren muligheten til å styre ved dekret. Er det den makta du ønsker å gi til enhver fremtidig statsminister og helseminister? Det spiller ingen rolle hva du synes om statsministeren. Dette handler ikke engang om den nåværende regjeringa. Dette handler om håndtering av pandemier, men også muligheten til å utløse disse kreftene for all tid inn i fremtidan. Det handler om regimet det har potensial til å sette opp her i denne staten. Det er det som står på spill her. Er det det vi ønsker som viktorianere?

Forrige artikkelStort antall overraskende dødsfall og alvorlige hendelser blant unge idrettsutøvere
Neste artikkelDet går mot matvarekrise i Tyskland