Ubåt-avtalen med Australia er en konkret forberedelse til global krig

0
Submarine at sea at sunset.

Da USA og Storbritannia inngikk en avtale med Australia om å utstyre landet med atomdrevne ubåter, var det, slik vi her pekt på, et hardt slag i ansiktet på Frankrike, og det var, som Manlio Dinucci har pekt på, en økning av faren for kjernefysisk krig.

Det foreligger nå en fagmilitær vurdering av avtalen som er gjennomført av Alexander Timokhin i magasinet Vzglyad. Den er gjengitt på engelsk av Anti-Empire.

Timokhin peker på at ikke bare vil disse ubåtene vil bli utstyrt med kjernefysiske våpen, men det faktum at de er atomdrevne gjør dem til en mye større trussel mot Kina. De vil være langt mindre avhengige av bunkring i havn og vil derfor kunne operere mer fritt over lang tid. De er også mer stillegående og vil være en større utfordring for Kinas ubåtforsvar. Her følger et utdrag av artikkelen til Timokhin:

Stor utfordring for Kina

Jeg må si at kineserne har gjort enorme fremskritt hvis vi tar utgangspunkt i deres opprinnelige nivå. Ubåtene deres er allerede bevæpnet med gode torpedoer og midler for å motvirke fiendtlige torpedoer. Men de er fortsatt veldig langt fra britiske ‘Astutes’ eller amerikanske ‘Virginias’.

Teoretisk sett vil ‘Virginia’ av den siste modifikasjonen (blokken, som amerikanerne sier) kunne brukes når man leverer et massivt konvensjonelt angrep med høy presisjon på kinesisk territorium. I dette tilfellet vil australierne kunne øke den amerikanske salven. I fremtiden, når amerikanerne fullfører sitt hypersoniske missilprogram for marinen, kan dette angrepet også være veldig raskt.

Det blir en egen historie hvis amerikanerne igjen tråkker på internasjonale normer og utplasserer atomvåpen på australske ubåter forut for krigen. Da vil Australia ved hjelp av cruise- eller hypersoniske missiler kunne forårsake Kina (og ikke bare dem) rett og slett uhyrlig skade. Og bare vanlige Tomahawks med sin raske, overraskende utskytning kan forårsake betydelig skade på den angrepne sida-og de taktiske og tekniske egenskapene til ‘Virginia’ lar dem i hemmelighet nærme seg sjøl en godt bevoktet strand og levere et plutselig og uventet slag.

Dette er naturligvis sant hvis Australia bygger ‘Virginias’ med vertikale rakettoppskytningsinstallasjoner, og ikke ‘Astutes’, som bare kan bruke Tomahawks gjennom torpedorør. Vi har ikke noe svar på dette spørsmålet ennå.

I tilfelle en krig som mer eller mindre likner en klassisk marinekrig, vil disse ubåtene skape en ekstra trussel mot Kina, og Kina vil bli tvinges til å utvikle ytterligere kapasitet til å motvirke denne trusselen, som den vil trenge veldig mye i en krig med USA og Storbritannia, sjøl uten Australia.

Kineserne tar vare på flåten sin og utvikler den. De har overflatestyrker mot ubåter og fly mot ubåter, men når de utfører kampoppgaver utenfor kampradiusen til basen (kystnære i daglig tale), vil problemet med å bekjempe fiendens ubåtstyrker bli ganske akutt for Kina. Kinesiske overflateskip vil bli utsatt for luftangrep av australske og amerikanske hangarskipsbaserte fly; anti-ubåt fly vil ikke kunne arbeide uten dekning. Faktisk må alle oppgaver løses av kinesiske atomubåter. De når ikke det vestlige (det vil si det fremtidige australske) nivået ennå, og de vil bli tvunget til å opptre mot heterogene fiendtlige styrker (ubåter, ubåter mot ubåt, overflateskip) uten støtte.

Verden er på randen av krig

Timokhin avslutter slik:

«Det er verdt å innse at verden er på randen av krig. Australias avtale med USA og Storbritannia sier akkurat dette. En vanlig verdenskrig med titalls millioner døde, som ett alternativ, eller med hundrevis av millioner; det er tross alt ingen som har kansellert atomvåpen. En slik krig er nesten uunngåelig.

Videre, når du vet hvilke tidsfrister ‘partnerne’ setter seg, kan du omtrent forstå tidsperspektivet for når de forbereder den ‘varme fasen’. Og når vi ser på hvordan andre land forbereder seg på neste verdenskrig, er det på tide at vi tar et kritisk, ærlig og upartisk blikk på hvordan vi forbereder oss på det. ”

KampanjeStøtt oss
Forrige artikkel– Det skjer positive ting på bakken i Syria, men USA opprettholder lidelsene gjennom sanksjoner
Neste artikkelSlalåm