– Det skjer positive ting på bakken i Syria, men USA opprettholder lidelsene gjennom sanksjoner

0
Fra åpninga av grenseovergangen mellom Jordan og Syria
Eva Bartlett

Jordan åpner igjen grenseovergangen til Syria og gjenopptar flyreiser til Damaskus. I Syria legger flere væpnede grupper ned våpnene sine. Men midt i denne positive utviklinga konsentrerer USA seg om å påføre mer smerte. Dette skriver den kanadiske journalisten Eva Bartlett i en kronikk på RT.com.

For mange lesere av steigan.no vil Eva Bartlett være kjent for sitt foredrag på Mot Dag-konferansen i 2019.

I kronikken skriver Eva Bartlett om kontrasten mellom de positive tingene som skjer i Syria og de lidelsene USA og Vesten fortsetter å påføre landet (og som Norge er med på, må vi tilføye).

Her er et utdrag av kronikken til Eva Bartlett:

Gjenåpning av grenseovergang med Jordan

29. september åpnet Jordans Nassib-grenseovergang til Syria igjen, noe som betyr ikke bare gjenopptakelse av reiser, men også handel mellom de to nasjonene. I begynnelsen av oktober begynner Royal Jordanian å fly igjen til Syrias hovedstad.

I Syrias sør, etter år med regjering og allierte forsøk på å gjenopprette full fred, har de siste væpnede gruppene endelig lagt ned våpnene i Daraa, som journalisten Vanessa Beeley skrev om etter hennes siste hjemkomst der.
Og mens Biden-administrasjonen nylig skiftet talende hoder i en Syria-relatert diplomatisk stilling, har lite annet endret seg om Amerikas holdning til landet.
Sanksjoner mot det syriske folket har fortsatt under Biden, og minst 900 amerikanske soldater fortsetter å okkupere Syria ulovlig.
Samme gamle, samme gamle for syrere, som har opplevd 10 år med utenlandsk krig og terrorisme mot landet sitt, samt ti år med noen av de mest motbydelige løgnene og krigspropagandaen.

I sitt møte i Moskva 13. september gjorde presidentene Assad og Putin det klart at mens Syria fortsetter å arbeide for å gjenopprette stabiliteten, har det blitt vanskeliggjort av tilstedeværelsen av utenlandske tropper som ikke er invitert av den syriske regjeringen og ikke under FNs mandat.

Mens de snakket diplomatisk, er det klart at de mente de amerikanske og tyrkiske troppene okkuperte områder i Syria, som – sammen med fullmaktene de støtter – bringer det motsatte av fred til syrere.

Skriv ‘Syria’ inn i din foretrukne søkemotor, og du vil fortsatt støte på skrikende overskrifter om uforklarlig “vold” i Syria, og historier om at Syria “ikke er trygt” for retur av flyktninger. Mange av disse siste påstandene kommer fra en nylig oppdatering fra FNs undersøkelseskommisjon om Syria.

Men dette er ikke sant. Faktisk, siden Septmber 2015, har nesten en million syrere kommet tilbake til Syria, og ytterligere nesten 1,4 millioner internt fordrevne flyktninger som kommet tilbake og slått seg ned, ifølge Bulletin fra Center for Reconciliation of Opposing Sides and Control of the Movement of Refugees 27. september 2021.

Det artiklene med vrangforestillinger utelater er de virkelige faktorene som gjør livet i Syria vanskelig og farlig: den fortsatte tilstedeværelsen av Al-Qaida-tilknyttede grupper i Idlib, terrorisering av befolkningen og skyting på sivile områder i områdene rundt Hama og Aleppo; og de dødelige vestlige sanksjonene mot syrere, blant andre faktorer som kan forebygges.

Sult og tjuveri i Syria

De siste nyhetene fra FN-kommisjonen viser til drivstoffmangel og matsikkerhet uten å nevne de mange brutale vestlige sanksjonene mot syrere, som igjen viser at FNs antatte upartiskhet ikke eksisterer.

Jeg har gjentatte ganger skrevet om den dødelige virkninga av sanksjoner, og pekt på at de påvirker Syrias evne til å importere medisiner eller råvarene som trengs for å produsere dem, pluss medisinsk utstyr, maskiner og materialer som er nødvendig for proteser, blant annet.

Matusikkerheten som FN-kommisjonen nevner, kommer som et direkte resultat av sanksjoner som «ødelegger en stats økonomi; forstyrre tilgjengeligheten av mat, medisiner, drikkevann og sanitærforsyninger; forstyrre funksjonen til helse- og utdanningssystemer; og undergraver folks arbeidsevne. »

Å overveie å forårsake devaluering av det syriske pundet (som den amerikanske utsendelsen James Jeffrey skrøt av) er ikke rettet mot den syriske regjeringa; den er rettet mot det syriske folket. Vestlige ledere sa åpenlyst at sanksjoner vil fortsette til Assad blir avsatt.

KampanjeStøtt oss

Du kan diskutere artikler fra steigan.no på: https://motdagforum.no

Bruksanvisning for å bli medlem er her:
https://steigan.no/2021/03/bruksanvisning-for-a-registrere-bruker-pa-mot-dag-forumet

Du kan abonnere på steigan.no her. Det koster ingenting.

Men hvis du vil være med på å opprettholde og styrke vår kritiske og uavhengige journalistikk, kan du også gjøre det:

Vipps: 116916.

Eller du kan betale inn på Mot Dags støttekonto: 9001 30 89050 – eller gå inn på vår betalingsordning.


DEL
Forrige artikkelAustralia: Nå kommer total internettovervåking
Neste artikkelUbåt-avtalen med Australia er en konkret forberedelse til global krig
Eva Karene Bartlett er en kanadisk-amerikansk journalist som har tilbrakt år på bakken og dekket konfliktsoner i Midtøsten, spesielt i Syria og Palestina (hvor hun bodde i nesten fire år). Hun var mottaker av 2017 International Journalism Award for International Reporting, gitt av Mexican Journalists' Press Club (grunnlagt i 1951), og var den første mottakeren av Serena Shim Award for Uncompromised Integrity in Journalism. Se hennes utvidede biografi på bloggen hennes In Gaza. Hun tvitrer fra @EvaKBartlett og har Telegram Channel, Reality Theories. Eva kan også nås på evabartlett@hotmail.com.