Tulsi Gabbard: Biden-administrasjonens angrep på Assange, enda en spiker i demokratiets likkiste

0

Tidligere Hawaii-kongressrepresentant Tulsi Gabbard angriper «Biden-Garland-administrasjonen» for deres «hevngjerrige gjengjeldelseskorstog mot Julian Assange», og advart om at dette kan ende med det amerikanske demokratiets undergang.

«Hvis de lykkes med å [utlevere Assange], vil dette være nok en spiker i demokratiets kiste her i landet vårt og rundt om i verden,» advarte Gabbard i en video som ble lagt ut på sosiale medier 28. oktober 2021.

Den demokratiske representanten fordømte det hun omtalte som den «stadig mer autoritære Biden-Garland-administrasjonen», og unngikk enhver omtale av visepresident Kamala Harris til fordel for statsadvokat Merrick Garland.

Videobudskapet fra Gabbard kom bare en dag etter at påtalemyndigheten utstedte en serie såkalte «bindende» forsikringer med sikte på å fjerne bekymringer over WikiLeaks-utgiverens mentale helse dersom han skulle havne i et amerikansk fengsel. Assanges advokater har sagt at de frykter at han kan begå selvmord hvis han blir utlevert til USA, hvor han risikerer en dom på opptil 175 års fengsel på siktelser knyttet til å skaffe og publisere hemmeligstemplede regjerings- og militærdokumenter.

Amnesty International: – Dropp anklagene, ingen utlevering, sett Assange fri.

Dropp anklagene, ingen utlevering, sett Assange fri. Dette er ordene til Amnesty Internationals generalsekretær Agnès Callamard i forkant av gjenopptakelsen av Assangesaken i dag.

I følge Amnesty forventes det at denne runden av ankehøringen, som starter i dag og avslutter i morgen, skal behandle hvor troverdige USAs løfter om humanitær behandling av Julian Assange er.

Amnesty har tidligere konkludert at troverdigheten til USA er lav i denne saken. Callamard kommenterer dette:

USAs regjerings forsikringer om at de ikke kommer til å fengsle Julian Assange i et høysikkerhetssfengsel eller utsette han for spesielle administrative tiltak ble diskreditert av deres egen innrømmelse om at de reserverer retten til å reversere disse garantiene. Nå har det blitt rapportert at CIA vurderte å kidnappe eller drepe Assange og dette skaper enda mer tvil rundt USAs løfter og er enda et eksempel på den politiske motivasjonen bak denne saken.

LES: CIA HADDE PLANER OM Å KIDNAPPE ELLER DREPE JULIAN ASSANGE UNDER EN VÆPNET AKSJON I LONDON

Forrige artikkelKullmangel setter stopp for rimelige solceller
Neste artikkelBrev til myndighetene: Får innbyggerne muligheten til et informert valg?