Noam Chomsky sterkt ut til fordel for medisinsk apartheid

0
dark background with rough surface

«Hvis de uvaksinerte ikke får mat, er det strengt tatt deres problem,» sier mannen som er regnet som en stor liberal tenker.

Den verdensberømte kritikeren av undertrykking og mannen som mer enn noen andre har påvist propagandaens og medienes rolle i å skape oppslutning om herskerklassens agendaer, lingvisten og kritikeren Noam Chomsky, har kommet ut som en støttespiller for medisinsk apartheid. Chomsky vil skille de uvaksinerte fra de vaksinerte. Og da han fikk spørsmålet om hvordan de uvaksinerte skulle kunne skaffe seg mat, svarte han slik knapt noen ville ha trodd:

«Hvordan vi skal skaffe mat til dem? Vel, det er faktisk deres problem!»

Leser man kommentarfeltet etter denne Twitter-meldinga til Max Blumenthal, ser man at det er svært mange som er enige i dette ekstreme utsagnet til Chomsky. Han har altså bidratt til å blåse til ilden av svært frihetsfiendtlige og reaksjonære retninger i samfunnet. Og det er ikke hva man ville ha ventet av Chomsky.

«Manufacturing Consent» for koronadiktaturet

Et av Chomskys mest epokegjørende verker er boka Manufacturing Consent: The Political Economy of the Mass Media som han skrev sammen med Edward S. Herman. I boka påviser de og beskriver hvordan den herskende klassen skaper masseoppslutning om sine agendaer gjennom kontroll og eierskap over mediene, gjennom massive reklamekampanjer og gjennom ulike kampanjer for å sjikanere motstandere og drukne publikum i budskapet. Se Propaganda model of communication.Dette er som en beskrivelse av eller en advarsel om det vi har vært usatt for gjennom det globale koronakuppet, men hva gjør Chomsky? Han inntar posisjonen til de hegemoniske mediene, og ikke bare det, han går til det ekstreme punktet at han går inn for å innføre apartheid, med konsekvenser som overgår til og med den opprinnelige apartheid i Sør-Afrika. De svarte ble ikke forbudt å skaffe seg mat.

Kritikeren og journalisten Neil Clark kommenterer:

Den hittil høyst respekterte amerikanske venstresidetenkeren Noam Chomskys oppfordring om at de uvaksinerte skal «isoleres» fra resten av samfunnet, og hans kalde avvisning av bekymringer over hvordan de til og med ville få mat, er dypt sjokkerende.

Hvor djupt de mektige har falt! Den eneste gode tingen med de siste 18 månedene er at den har avslørt hvem som var de genuine tilhengerne av grunnleggende menneskelige friheter og hvem som ikke var det. Herregud, det har vært en del overraskelser, ikke sant?

Hvis jeg hadde sagt til deg tilbake i 2019 at under dekke av å bekjempe et virus med en IFR på 0,096 % ville stater over hele den vestlige verden pålegge de største begrensningene på borgerrettigheter som noen gang er sett i fredstid, med folk som til og med ble forhindret fra å delta på begravelser av kjære eller besøke dem når de var alvorlig sjuke på sjukehus, ville du sannsynligvis ha sagt ‘Jeg vedder på at sosialistisk-libertarianeren Noam Chomsky vil uttale seg sterkt mot det. Jeg er ikke enig i alt han sier, men han er alltid imot tyranni og uforholdsmessige regjeringstiltak.»

Men Chomsky talte ikke bare ikke mot lockdowns og obligatoriske ansiktsmasker (hvis han gjorde det, gikk jeg glipp av det), han gikk faktisk mye lenger. Han viste et nivå av autoritarisme som ville få til og med Joseph Stalin til å blekne, og sa i et nylig viralt intervju at den «riktige responsen» overfor de som ikke ønsket å ta vaksiner var å «insistere på at de blir isolert» fra resten av samfunnet. Så, som Max Blumenthal fremhevet på Twitter, langt fra å vise anger, forsterket han standpunktet. På spørsmål om ‘Hvordan kan vi skaffe mat til dem?’ (dvs. de uvaksinerte), svarte han skremmende og kaldt: «Vel, det er faktisk deres problem.»

Han fortsatte med å si at hvis de «virkelig ble nødlidende», ville staten måtte flytte inn med «noe tiltak for å sikre deres overlevelse», slik det ble gjort med folk i fengsel. Takk for at du er så veldedig, Noam. For å rettferdiggjøre sin ekstreme posisjon, gjorde den mye hyllede «store tenkeren» en ganske latterlig analogi. Han sammenlignet de uvaksinerte med folk som ikke vil stoppe ved rødt lys i veikryss.

Tar stilling for diktaturet som innføres nå

Koronadiktaturet er ikke en propagandakarakteristikk. Det innføøres mens vi skriver.

I Australia bygges det konsentrasjonsleire, kalt «karantenefasiliteter» for uvaksinerte. Delstaten Victorias statsminister Dan Andrews truet med at restriksjoner mot uvaksinerte ikke vil ta slutt før tidligst «godt inn i 2022». De uvaksinerte ville kunne handle for det grunnleggende, men de ville bli utestengt fra de aller fleste arenaer. Han sa også at bevis på vaksinasjon ville være nødvendig selv etter at alle restriksjoner var fjernet.

Les: Australia bygger konsentrasjonsleire kalt karantene-fasiliteter

New Zealands statsminister: Vi ønsker å dele samfunnet i to ulike klasser

New Zealands statsminister Jacinda Ardern skryter av at hun vil opprette et todelt samfunn basert på vaksinasjonsstatus.

Under et nylig intervju med The New Zealand Herald spurte en reporter Ardern om hun prøver å skape et samfunn av «to forskjellige klasser» av mennesker, der vaksinerte mennesker får spesielle privilegier.

«Slik er det, ja,» svarte Ardern med et nikk og et smil.

Ardern fortsatte med å forsvare bruken av vaksinepass og kalte dem et «tillitsverktøy.»

«Det har faktisk blitt ganske klart for meg at de ikke bare er et verktøy for å øke vaksineringa, de er et verktøy for selvtillit,» sa hun.

«Folk som er vaksinert, vil vite at de er i nærheten av andre vaksinerte mennesker. De vil vite at de er i et trygt miljø. Det er en måte vi kan gi dem tillit til de som går tilbake til gjestfrihet eller arrangementer. ”

KampanjeStøtt oss

Du kan diskutere artikler fra steigan.no på: https://motdagforum.no

Bruksanvisning for å bli medlem er her:
https://steigan.no/2021/03/bruksanvisning-for-a-registrere-bruker-pa-mot-dag-forumet

Du kan abonnere på steigan.no her. Det koster ingenting.

Men hvis du vil være med på å opprettholde og styrke vår kritiske og uavhengige journalistikk, kan du også gjøre det:

Vipps: 116916.

Eller du kan betale inn på Mot Dags støttekonto: 9001 30 89050 – eller gå inn på vår betalingsordning.