Zelenskys rådgiver: – Krig med Ukraina vil bety slutten på Russland

0

Kiev jobber med langdistanseraketter som kan nå Moskva, og Russlands president Vladimir Putin må innse at ethvert angrep på Ukraina kan føre til at hele landet hans blir utslettet, sier en ukrainsk topptjenestemann.
I en samtale med Dom TV-nettverket advarte Alexey Arestovich Kreml om at landet hans snart ville ha muligheten til å treffe den russiske hovedstaden med sine missiler. Arestovich fungerer som rådgiver for kontoret til Ukrainas president Volodymyr Zelensky.

«Putin må skjønne at i overskuelig fremtid, vil ukrainske missiler bli rettet mot Moskva, og av en enkel grunn: vi jobber med et missilprogram,» forklarte han. «Og våre operative-taktiske missiler vil være i stand til å nå Moskva.»

Etter Arestovichs mening er den russiske hæren allerede klar over Ukrainas militære evner, og lederen av de væpnede styrkene forteller Kreml at et angrep på Ukraina «ville være slutten på den russiske hæren og slutten på Den russiske føderasjonen».

«Dette er et absolutt tapende alternativ. De kan ikke unngå å forstå det, la han til. «Og når de skremmer oss med en invasjon, en ekspansjon, et snev av trusler – det er en bløff.»

Den ukrainske ledelsen tatt opp mulig krig med Russland ved flere anledninger, til tross for at Moskva insisterer på at de ikke har noe ønske om noen konflikt. Sist uke ba sjefen for Ukrainas spesialoperasjonsstyrker Grigory Galagan at «alle regioner» i landet skulle styrke forsvaret, og hevdet at det ikke er «ingen garanti for at Russland ikke vil invadere og deretter eskalere».

Overmodige trusler

Ved siden av at det sjelden er klokt å true et naboland som har stor kjernefysisk slagkraft med utslettelse, viser disse uttalelsene i hvor liten grad ledelsen i Kiev er i takt med virkeligheten.

Dersom Ukraina skulle provoser fram en krig med Russland, ville det være Ukraina som ville bli fullstendig overkjørt. Russland har ingen kjente planer om å gå til krig mo Ukraina, men har vært klart på at dersom Ukraina skulle finne på å angripe Russland, ville de få et massivt svar. Ukraina ville antakelig falle i løpet av få dager, og Vesten ville ikke foretas seg noe som ville kunne hindre det.

Ukraina burde ha konsentrert seg om å få skikk på sin egen økonomi og renske opp i nazi-bandene sine. Heller enn krig med Russland har Ukraina stort behov for et konstruktivt samarbeid med sin nabo i øst.

Kiev trygler om NATO-medlemskap

Nok en gang har Ukraina tryglet NATO om å få bli medlem av NATO, men NATO har ikke så veldig lyst på å få dem inn, siden det lett kunne trekke et splittet NATO inn i farlig eskalering mot krig.

KampanjeStøtt oss

Du kan diskutere artikler fra steigan.no på: https://motdagforum.no

Bruksanvisning for å bli medlem er her:
https://steigan.no/2021/03/bruksanvisning-for-a-registrere-bruker-pa-mot-dag-forumet

Du kan abonnere på steigan.no her. Det koster ingenting.

Men hvis du vil være med på å opprettholde og styrke vår kritiske og uavhengige journalistikk, kan du også gjøre det:

Vipps: 116916.

Eller du kan betale inn på Mot Dags støttekonto: 9001 30 89050 – eller gå inn på vår betalingsordning.