Når ondskap projiseres som «det rette å gjøre»

0

Av Britt Bjørgård.

På lørdag åpnet Norge opp igjen og mange benyttet anledningen til å feire «nyvunnet frihet».

Jeg observerer det hele med en sterk bismak i munnen. Noe er gått forferdelig galt når alle statsledere har utsett mennesker som ikke har valgt å ta noen sprøyte, som de farlige, de uansvarlige, de «smittsomme» … Det er som et iskaldt gufs fra en fortid som alle er enig om «aldri skulle skje igjen».

Og det skjer igjen nå i disse dager. Rett foran nesen på oss alle. I USA, Australia, New Zealand, Irland, UK, Tyskland, Frankrike, Italia, Canada – Ja i alle land legges det umenneskelig press på mennesker slik at de adlyder ordre. Hvis ikke kan de ikke forvente at du har jobb, kan få medisinsk behandling, delta i det sosiale liv, kjøpe mat i alle tilgjengelige butikker, reise, gå på skole, levere barn på skole. Ja det er ingen grenser …

Ledere uten empati står og lyver folket rett opp i ansiktet, manipulerer og nører opp under splittelse og hat – hat mot en gruppe mennesker som det nå er greit å stigmatisere. Det kommer fra flere hold, fra politikere, leger, spaltister i norske aviser for å nevne noen.

Det går kaldt nedover ryggen når jeg hører hva som sies. Og det gikk kaldt nedover ryggen når vår egen statsminister kom med sine formaninger på fredag: «Jeg mener det er din borgerplikt å gå og vaksinere deg – det er frivillig å gjøre det – men du bør tenke på litt flere i dette landet enn deg selv».

Jeg lurer på, har hun tatt innover seg konsekvensen av sine ord? Forstår du konsekvensen av disse ordene?

Det vår statsminister og andre statsledere projiserer har ingen god vibrasjon. De representerer et maktmisbruk og en totalitærisme som ikke kan aksepteres. Jeg ser dem som marionetter for et globalt maktsentrum av mørke krefter som er i ferd med å konsolidere makt og ta styring over hele verden. Vi kan gjerne kalle det det 4. riket, New World Order eller en FN styrt verdensregjering …

Vi må alle må ta stilling til på hvilken side av historien vi velger å stå, denne gang. Det er ingen grunn til å være godtroende og naiv…

KampanjeStøtt oss

Du kan diskutere artikler fra steigan.no på: https://motdagforum.no

Bruksanvisning for å bli medlem er her:
https://steigan.no/2021/03/bruksanvisning-for-a-registrere-bruker-pa-mot-dag-forumet

Du kan abonnere på steigan.no her. Det koster ingenting.

Men hvis du vil være med på å opprettholde og styrke vår kritiske og uavhengige journalistikk, kan du også gjøre det:

Vipps: 116916.

Eller du kan betale inn på Mot Dags støttekonto: 9001 30 89050 – eller gå inn på vår betalingsordning.