Den falske «varsleren» fra Facebook

0
Illustrasjon: Shutterstock

Demokratene og mediene ønsker ikke å svekke Facebook, bare å styre deres evne til å drive sensur

«Varsleren» Frances Haugen er et viktig mediemessig og politisk redskap fordi hun fremmer deres siktemål om å oppnå større kontroll over den politiske diskursen på nettet, skriver Glenn Greenwald i en kommentar.

Greenwald skriver:

«Mye avsløres av hvem som blir tildelt heltestatus av corporate media. Denne ukas salvede heltinne, rost for sitt fantastisk mot, er Frances Haugen, en tidligere Facebook-produktsjef som hylles mye som en «varsler» for å ha levert interne bedriftsdokumenter til Wall Street Journal om de ulike skadene som Facebook og dets andre plattformer (Instagram og WhatsApp) angivelig forårsaker.

Den sosiale mediegiganten gjør Amerika og verden mye vondt, framholder denne fortellinga, ved å la feilinformasjon spre seg fremme kroppsbilde-nevrose hos unge jenter gjennom Instagram (antagelig mer enn motemagasiner, Hollywood og musikkindustrien gjør med sin glorifisering av unge og perfekte kropper). Tirsdag tok Haugens tur til stjernene henne til Washington, hvor hun brukte dagen på å vitne for Senatet om Facebooks farlige avslag på å sensurere enda mer innhold og forby enda flere brukere enn de allerede gjør.»

«Det er ingen tvil om, i hvert fall for meg,» skriver Greenwald, «at Facebook og Google begge er alvorlige trusler. Gjennom konsolidering, sammenslåing og kjøp av potensielle konkurrenter, overgår deres makt langt det som er forenlig med et sunt demokrati. Deres kontroll over flere store plattformer som de kjøpte gjør dem i stand til å straffe og til og med ødelegge konkurrenter, slik vi så da Apple, Google og Amazon forenet seg for å fjerne Parler fra internett førtiåtte timer etter at ledende demokrater krevde denne aksjonen, akkurat idet Parler ble den mest nedlastede appen i landet, eller som Google undertrykker Rumble-videoer i sin dominerende søkefunksjon som straff for å konkurrere med Googles YouTube-plattform.»

Frances Haugen er «fake»

Den nye heltinnen til MSM er ingen virkelig varsler. Hun løper ingen risiko, og hun har sjøl vært sentral i Facebooks undertrykking av informasjon.

The Post Millennial har rapportert at Haugen tjenestegjorde i Facebooks team som bestemte seg for å legge lokket på Hunter Biden-historien i fjor til tross for at den faktisk var korrekt og hadde potensial til å påvirke resultatene av det kommende valget. Eller kanskje nettopp derfor?

I tillegg blir Haugen representert av Det hvite hus’ pressesekretær Jen Psakis PR-firma og mottok en rask blå markering for bekreftelse på Twitter. Hun mottar også «strategisk veiledning» fra et konsulentfirma som drives av tidligere Obama-visepressesekretær Bill Burton.

Dette er langt fra hvordan legitime varslere som WikiLeaks’ grunnlegger Julian Assange, NSA-varsler Edward Snowden, James O’Keefe ved Project Veritas og deres forskjellige medarbeidere vanligvis har operert.

«Varsling» for å styrke sensuren

Ikke noe av denne begeistringen for denne høyst spesielle «varslerdronningen» har noe som helst med grunnleggende kritikk av Facebook og deres undertrykkende rolle å gjøre. Kongressen har ikke tatt noen tiltak for å begrense teknogigantenes enorme politiske og økonomiske makt.

Tvert om har teknogigantene en uhyre stor makt også i Kongressen. Deres milde gaver kan smøre hvem som helst og med unntak ev en håndfull hardhauser i begge partier, som kommer med virkelig kritikk, har Kongressen ingen innvendinger mot Facebook, Google og de andre digitale mastodontene. For Demokratene passer Facebook-sensuren som hånd i hanske, for den rammer ikke deres folk, bare deres motstandere.

KampanjeStøtt oss

Du kan diskutere artikler fra steigan.no på: https://motdagforum.no

Bruksanvisning for å bli medlem er her:
https://steigan.no/2021/03/bruksanvisning-for-a-registrere-bruker-pa-mot-dag-forumet

Du kan abonnere på steigan.no her. Det koster ingenting.

Men hvis du vil være med på å opprettholde og styrke vår kritiske og uavhengige journalistikk, kan du også gjøre det:

Vipps: 116916.

Eller du kan betale inn på Mot Dags støttekonto: 9001 30 89050 – eller gå inn på vår betalingsordning.