«Kjærligheten til penger er roten til alt ondt,» Bondevik

0
Kjell Magne Bondevik. Foto: Magnus Fröderberg. Licensed under Creative Commons Attribution 2.5 Denmark.

Tidligere statsminister og leder for Kristelig Folkeparti, Kjell Magne Bondevik, har vist en pengegriskhet i særklasse, også for en tidligere norsk politiker, går det fram av avsløringer som Dagbladet har gjort. Bondevik hevder å være kristen, men han kan ikke ha notert seg det Paulus sier i første brev til Timoteus:

«Men de som vil bli rike, faller i fristelser og snarer og gripes av mange slags tåpelige og skadelige begjær som styrter mennesker ned i undergang og fortapelse. For kjærligheten til penger er roten til alt ondt. Drevet av den er mange ført vill, bort fra troen, og har påført seg selv mange lidelser.»

For Dagbladet dokumenterer virkelig at Bondeviks pengebegjær har fått ham til å gjøre mange tåpelige og skadelige ting. Han har vel ikke akkurat lidd under det til nå, så mye penger han har klart å skaffe, men det er sannsynlig at han opplever avsløringene som en lidelse.

Oslosenteret – penger og hubris

Da Kjell Magne Bondevik gikk av som statsminister ville han reise et organisatorisk minnesmerke over statsmannen og den internasjonale fredsapostelen Kjell Magne Bondevik. Derfor opprettet han i 2006 Oslosenteret.

John O. Egeland skriver:

«Stiftelsen skulle være et nav der personer med erfaring og kompetanse i internasjonale spørsmål samarbeidet for dialog, fred og menneskerettigheter. Som styreleder fikk Bondevik med seg daværende stortingspresident Thorbjørn Jagland. Finlands tidligere president Tarja Halonen var også med i styret. Stiftelsen råd glitret av personer med høy internasjonal status.»

Bondevik tok åpenbart sikte på å kapitalisere den såkalte «Oslo-prosessen» og «Oslo-avtalen» og illusjonen om Norge som «humanitær supermakt». Og Bondevik er ikke den som driver pengevekslerne ut av tempelet. Han tryglet dem tvert i mot om penger – store penger. Egeland skriver:

«Næringslivet stilte opp, ikke minst hans gamle medspillere fra hjembyen Molde. Stig O. Jacobsen, Erik Berg og Stein Erik Hagen kjøpte Indonesias gamle ambassadebygg på Skarpsno som hovedkvarter for Oslosenteret. Det kostet 28 millioner.»

Men i 2011 var næringslivet gått lei av Bondevik og hans senter. De fikk vel ikke nok politisk avkastning av investeringene.

Løsninga ble NORAD. Over ti år mottok Oslosenteret rundt 50 millioner kroner fra staten. Dette er enda et eksempel på den løsaktigheten med skattepenger som visse sjikt i det norske samfunnet kan bedrive under dekke av «bistand».

Men så ble denne støtten utfaset, og da var gode råd dyre for Bondevik. Hvem skulle så finansiere hans rikmannsliv og hans internasjonale glorie.

Løsninga ble Saudi-Arabia

Dagbladet avslører at Oslosenteret og Dialog for fred har mottatt nesten 13 millioner fra Saudi-Arabia. Dagbladets påviser kontakten som har vært mellom tidligere statsminister Kjell Magne Bondevik, Høyre-politiker Aamir J. Sheikh og organisasjonen Muslim World League

Dagbladet skriver:

«Etter at de fikk over fire millioner kroner fra Muslim World League, fikk Sheikh og Bondevik fire statsråder – Erna Solberg, Bent Høie, Tina Bru og Kjell Ingolf Ropstad – til å takke ja til å stille på MWLs arrangementer. MWLs leder ble også tildelt den såkalte «Brobyggerprisen», som Sheikh står bak.»

«Bondevik og Sheikh har hevdet organisasjonen Muslim World League opererer helt uavhengig, men eksperter knytter den tett til det saudiarabiske regimet – og Saudi-Arabias ambassadør til Norge, Amal al-Moallimi, har bekreftet at organisasjonen finansieres av et fond underlagt regimet

Den durkdrevne politikeren Bondevik vet naturligvis at gjennom å la seg finansiere av hodekapperregimet i Saudi-Arabia, så bidrar han til deres kampanjer for å hvitvaske seg og gjøre seg stuereine i Vesten, enda landet i virkeligheten er en «vertikalt og horisontalt integrert kriminell organisasjon,» som Sarah Chayes  og Alex de Waal skrev i The Atlantic.

Ville også ha penger av pedofilidømte Jeffrey Epstein

Aftenpostens Harald Stanghelle skrev i 2019 at ikke bare har Terje Rød-Larsen og kronprinsesse Mette Marit pleid omgang med pedofilidømte, nå avdøde, Jeffrey Epstein. Stanghelle forteller også om en annen nordmann som har spist middag med Epstein:

«Under en annen middag ble Kjell Magne Bondevik introdusert for Jeffrey Epstein. Den var i 2013, og den rause milliardæren inviterte Norges tidligere statsminister til et privat møte på sitt kontor. Der skulle det snakkes om pengegaver til Oslosenteret som Bondevik ledet. Under neste New York-besøk spiste han frokost med en stadig raus Epstein og de to ble enige om å følge opp saken.»

Da Bondevik spiste middag med Epstein og ba om milde pengegaver, visste han utmerket godt at Epstein var dømt for pedofili. I ettertid har han sagt at han ikke fulgte opp kontakten fordi han hadde funnet ut om Epsteins fortid via et google-søk(!)

Bill Clinton fløy forresten med Epsteins «Lolita Express» til Oslo og møtte Bondevik i 2003.

Dagbladet tok en runde til norske politikere etter avsløringa av Bondeviks fiffel med saudi-penger, og den klareste kommentaren kom fra Rødt:

– Dette stinker av skitne penger, mente Bjørnar Moxnes (Rødt).

Og Bondevik har demonstrert at gamle Paulus hadde rett i at kjærligheten til penger er roten til alt ondt.

Terje Rød-Larsen og Kjell Magne Bondevik er typiske eksempler på et norsk bistandsindustrielt kompleks som er pill råttent, og som burde ha vært ristet i sammenføyningene så all elendigheten kunne komme til syne.

KampanjeStøtt oss
Forrige artikkelMali innkaller Frankrikes ambassadør på teppet
Neste artikkelDen falske «varsleren» fra Facebook