«Pandemien» har økt aksjeverdien til Nakstad 21 ganger

0
Espen Rostrup Nakstad er styremedlem og aksjonær i selskapet EpiGuard

Espen Rostrup Nakstad har som kjent i halvannet år vært talerør for krisemaksimering og frykt på alle norske kanaler. Han har nesten aldri fått kritiske spørsmål fra medier som virker som om de er stjernekandidater fra et dressurkurs, sjøl ikke når han kommer med katastrofespådommer som viser seg å være totalt feilaktige. Nakstad 4. mars: – Vi risikerer 50 ganger flere smittede og innlagte i sykehus når vi kommer til 17. mai. En slik adgang til mediene har vært gullkantet for privatpersonen Nakstad.

Helsedirektoratets nestkommanderende er nemlig også styremedlem og aksjonær i selskapet Epiguard, som har gjort det kanonbra på grunn av «pandemien».

Les: Har Espen Nakstad en interessekonflikt?

Hovedproduktet til Epiguard er EpiShuttle, som er et transportsystem til bruk under epidemier eller katastrofer. Blant kundene deres er WHO og tyske Bundespolizei, men det er tydelig at de satser på et bredt internasjonalt marked: Preparedness – our vision is zero contamination!

Og jo mer krise, jo mer pandemi, jo bedre er markedsutsiktene til EpiGuard. Har Espen Nakstad en interessekonflikt? Det kan nesten se sånn ut.

Kriseåret 2020 har i alle fall vært en gullgruve for Epiguard. Omsetninga i selskaper er økt fra 4,7 millioner i 2019 til 99,9 millioner i 2020 – 21 ganger så mye som året før! Og tallene peker rett til værs:

I dette selskapet har Espen Nakstad en aksjepost på 2,6%. Det er jo ikke mye i prosent, men den teoretiske verdien av aksjeposten er jo økt fra 122.000 til 2,6 millioner på ett år, så det må jo kunne kalles en brukbar avkastning.

Og det stopper ikke der.

Dette er en opplagt oppkjøpskandidat. En omsetningsøkning på 21 ganger på ett år får det til å blinke hos alle oppkjøpsfond som er verdt saltet sitt, om de har hovedkvarter på Jersey eller Cayman Island. Og da kan man fort legge en null til bak verdien.

Drahjelp fra statsminister og kongehus

Og det hjelper jo at man har direkte tilgang til makta, praktisk talt daglig. Epiguard har fått velsignelse og glitrende PR-hjelp fra både statsminister Erna Solberg, helseminister Høie, byrådsleder Johansen i Oslo – og fra kronprins Haakon.

Har Espen Nakstad en interessekonflikt? Det kan nesten se sånn ut.

Les også: Smitteflyet har kostet 44, 7 millioner kroner. Er brukt seks ganger på åtte måneder

Skremmer’n Nakstad

Forrige artikkelPaulo Freire 100 år
Neste artikkelFDA-ekspert i USA: Hjerteinfarkt skjer 71 ganger så ofte med denne vaksinen som med tidligere vaksiner