Italia: Libertà! #NoGreenPass

0
Kjempedemonstrasjon mot #GreenPass på Piazza San Giovanni i Roma der 1. maidemonstrasjonene vanligvis blir holdt.

Store massedemonstrasjoner i flere italienske byer 25. september 2021. Lastebilsjåfører med omfattende aksjon mot koronapasset: Nei til diktaturet!

På Piazza San Giovanni i Roma talte vicequestore (framtredende leder i politiet i Roma) Nunzia Alessandra Schilirò og sa at «Det er en plikt å ikke adlyde!»

Hun var fullstendig klar over at hennes tale ikke var godkjent av den øverste ledelsen i politiet, men hun sa: «Jeg er her som fri borger og utøver min rett etter grunnloven!» «Grunnloven står over alle andre andre lover i Italia.»

Her er bilder fra det enorme folkemøtet i Roma:

I Napoli gikk advokatene til opprør mot loven om #GreenPass. «Det er brudd på grunnloven,» sa de.

Her er fra demonstrasjonen i Trieste:

Milano:

Torino:

Lastebilsjåfører over hele Italia blokkerte autostradaene i protest mot #GreenPass

Bilde

Forrige artikkelMatbud streiker og demonstrerer i Hellas
Neste artikkelValgfrihet eller borgerplikt?
Pål Steigan
Pål Steigan. f. 1949 har jobbet med journalistikk og medier det meste av sitt liv. I 1967 var han redaktør av Ungsosialisten. I 1968 var han med på å grunnlegge avisa Klassekampen. I 1970 var han med på å grunnlegge forlaget Oktober, der han også en periode var styreleder. Steigan var initiativtaker til og første redaktør av tidsskriftet Røde Fane (nå Gnist). Fra 1985 til 1999 var han leksikonredaktør i Cappelens forlag og utga blant annet Europas første leksikon på CD-rom og internettutgaven av CAPLEX i 1997. Han opprettet bloggen steigan.no og ga den seinere til selskapet Mot Dag AS som gjorde den til nettavis. Steigan var formann i AKP(m-l) 1975–84. Steigan har skrevet flere bøker, blant annet sjølbiografien En folkefiende (2013).