11. september og en konspirasjonsteori som ganske sikkert er bløff

0
Skjermdump av et videointervju med Osama bin Laden

20 år er gått siden terrorangrepene i USA, og fortsatt er det utrolig mange spørsmål som står ubesvarte. Dette er så mye av et traume i USA at familiene til ofrene ba president Joe Biden om å holde seg borte fra deres minnearrangement.

De etterlatte mener at USAs regjeringer siden 2001 har holdt hemmelig dokumenter som kan vise seg å inneholde beviser for at Saudi-Arabia var direkte involvert i terroren.

Som presidentkandidat lovte Biden at han skulle offentliggjøre så mye informasjon som mulig, men siden har hans administrasjon ikke fulgt opp løftet, og den har heller ikke besvarte henvendelser fra de etterlatte.

I et brev som er undertegnet av mer enn 1800 personer skriver de at Biden ikke er velkommen til minnemarkeringa så lenge han ikke oppfyller sitt løfte. I brevet krever de at myndighetene erkjenner Saudi-Arabias rolle i terrorangrepet og at det blir iverksatt tiltak mot Saudi-Arabia i samsvar med dette.

Den offisielle versjonen er en konspirasjonsteori

I den offisielle versjonen av hendelsene 11. september 2001 heter det fortsatt at det var al-Qaida som stod bak den største terrorhandlinga i USAs historie. Dette kan man for eksempel lese i Wikipedias versjon 11. september 2021.

«Bin Laden orchestrated the attacks. He initially denied involvement, but later recanted his false statements.»

Som angivelig bevis for dette viser de til tre dokumenter. Fra CBC, fra BBC og fra al Jazeera.

Men ingen av disse artiklene beviser at det var al-Qaida og Osama bin Laden som stod bak terrorangrepet. Dette sa også Taliban-talsmann Zabihullah Mujahid svært tydelig for kort tid siden. «Det finnes ikke noe bevis» for at Osama bin Laden var involvert.

Derimot vet vi at bin Laden sa følgende bare få dager etter 11. september til al Jazeera:

«Jeg vil forsikre verden om at jeg ikke planla de siste angrepene, som ser ut til å ha blitt planlagt av mennesker av personlige årsaker (…) Jeg har bodd i Det islamske emiratet Afghanistan og fulgt dets lederes regler. Den nåværende lederen lar meg ikke utøve slike operasjoner.”

Hvis det hadde vært bin Laden og al-Qaida som virkelig stod bak angrepet og gjorde det for å ramme «den store satan» i USA, er det rimelig å anta at han ville ha skrytt av det. Og det er dessuten urimelig å anta at det ville ha vært mulig for ham fra ei hule i Afghanistan å iverksette en så komplisert og kompleks operasjon. Han hadde ikke en gang noen egentlig organisasjon i USA, men det hadde derimot Saudi-Arabia. Dessuten var 15 av de antatte gjerningsmennene saudiarabiske statsborgere.

Osama bin Ladens versjon

I en annen uttalelse fra bin Laden som ble gjengitt av den CIA-tilknyttede Foreign Broadcast Information Service sa bin Laden (her sitert etter Pepe Escobar):

“Jeg har allerede sagt at jeg ikke er involvert i angrepene 11. september i USA. Som muslim prøver jeg så godt jeg kan å unngå å lyve. Verken hadde jeg kjennskap til disse angrepene, eller jeg anser drapet på uskyldige kvinner, barn og andre mennesker som en akseptabel handling. Islam forbyr strengt å skade uskyldige kvinner, barn og andre mennesker.

«Jeg har allerede sagt at vi er imot det amerikanske systemet, ikke mot dets folk, mens det i disse angrepene er vanlige amerikanske mennesker som er blitt drept. USA bør prøve å spore gjerningsmennene til disse angrepene hos seg sjøl; blant mennesker som er en del av det amerikanske systemet, men er uenige i det.

“Eller de som jobber for et annet system; personer som ønsker å gjøre det nåværende århundre til et århundre med konflikt mellom islam og kristendom slik at deres egen sivilisasjon, nasjon, land eller ideologi kunne overleve. Så er det etterretningsbyråer i USA, som krever midler fra milliarder dollar fra kongressen og regjeringen hvert år (…) De trenger en fiende. ”

Men kan mene hva man vil om rikmannssønnen Osama bin Laden som tilhørte en saudiarabisk familie med sterke forbindelser familien Bush. Men det utsagnet han kommer med her har en indre logikk og moral som det er vanskelig å avvise.

Og så lenge USAs 16 hemmelige tjenester til denne dag ikke har funnet noen «smoking gun» som beviser at han løy i dette intervjuet, er det enda større grunn til å tro at han hadde rett: Det var ikke Osama bin Laden og al-Qaida, så da var det noen andre!

bin Laden har også rett i at terrorangrepet 11. september tjente som påskudd for krig mot muslimske land, nærmere bestemt Afghanistan, Irak, Somalia, Syria og Libya. De krigen har kostet mer enn en million mennesker livet, har påført disse landene enorme ødeleggelser og gigantiske økonomiske tap.

Men de har vært uhyre innbringende for det militær-industrielle komplekset som lever av krig og ødeleggelser!

Les: 28 sider, Saudi Arabia og 11. september

Juridisk dokument hevder at Saudi-Arabia betalte for en test på 11. september

Søksmål: Robert Mueller, FBI, dekket over Saudi-Arabias rolle i 11. september

KampanjeStøtt oss
Forrige artikkelUSA-drone drepte hjelpearbeider og familie – ikke terrorist
Neste artikkelKonturer av morgendagens politikk
Pål Steigan. f. 1949 har jobbet med journalistikk og medier det meste av sitt liv. I 1967 var han redaktør av Ungsosialisten. I 1968 var han med på å grunnlegge avisa Klassekampen. I 1970 var han med på å grunnlegge forlaget Oktober, der han også en periode var styreleder. Steigan var initiativtaker til og første redaktør av tidsskriftet Røde Fane (nå Gnist). Fra 1985 til 1999 var han leksikonredaktør i Cappelens forlag og utga blant annet Europas første leksikon på CD-rom og internettutgaven av CAPLEX i 1997. Han opprettet bloggen steigan.no og ga den seinere til selskapet Mot Dag AS som gjorde den til nettavis. Steigan var formann i AKP(m-l) 1975–84. Steigan har skrevet flere bøker, blant annet sjølbiografien En folkefiende (2013).