USA-drone drepte hjelpearbeider og familie – ikke terrorist

0
Restene av den ødelagte bilen etter droneangrepet i Kabul. Skjermdump fra video

New York Times har vist at et amerikansk droneangrep i Kabul mot en antatt bombemann fra den islamske staten i virkeligheten drepte en uskyldig mann som jobbet for ei amerikansk hjelpegruppe og hans familie. Dette går fram av videoopptak og vitnesbyrd fra stedet. Det betyr at Pentagon løy om hendelsen.

Zemari Ahmadi og ni medlemmer av familien hans, inkludert sju barn, ble drept i luftangrepet 29. august , en dag før de siste amerikanske evakueringsflygningene fra Kabul, sa broren Romal Ahmadi til New York Times.

Ahmadi, som var det tilsynelatende målet for angrepet, jobbet i 14 år som teknisk ingeniør i Afghanistan for Pasadena, California-veldedighetsgruppa Nutrition and Education International, som distribuerer mat til sultne afghanere.

Hjelpegruppa hadde søkt om at han skulle evakueres til USA som flyktning.

Nye sikkerhetsopptak fra arbeidsplassen hans viser at Ahmadi, som bodde i et nabolag med upålitelig vannforsyning, fylte beholdere med vann på arbeidsgiverens kontor kl. 14.35. kort tid før han reiste hjem. De brannskadde beholderne samsvarer med vannbeholderne som ble fotografert av NYT.

Ahmadi og kolleger av ham, som hadde kjørt til jobb, hadde også med seg bærbare datamaskiner den dagen, ifølge sikkerhetsopptak, noe som muligens forklarer hvorfor de militære påstod om at den bombede Toyota Corollaen inneholdt nøye innpakkede pakker.

Pentagon påstod at det hadde vært sekundære eksplosjoner etter at Hellfire-dronen hadde truffet bilen, men tre våpeneksperter fortalte NYT at det ikke var tegn til noen slike eksplosjoner der.

Pentagon presenterte først angrepet som et vellykket angrep mot en terrorist, og så viser det seg altså at de utslettet en hjelpearbeider og hans familie.

«Prosedyrene ble fulgt riktig og det var et rettferdig angrep», sa general Mark Milley, formann for Joint Staff Chiefs, etterpå.

Se videoen fra New York Times her:

https://www.nytimes.com/video/players/offsite/index.html?videoId=100000007963596

Forrige artikkelVaksineofre organiserer seg: – Vi krever å bli hørt
Neste artikkel11. september og en konspirasjonsteori som ganske sikkert er bløff