Video: John Færseth, brønnpisser, klovn eller begge deler?

0

Denne videosamtalen mellom Hendrik Weber og Bjørn Nistad dreier seg om skribenten og samfunnsdebattanten John Færseth og hans påstand om at alternativmedier som Steigan.no, Herland Rapporten og Resett fungerer som kanaler for russisk desinformasjon og propaganda.
 
Alle som  tillater seg å betvile et gitt sett av oppfatninger – for eksempel at regimeskiftet i Ukraina i 2014 var et legitimt folkeopprør og ikke et statskupp, eller at Krims gjenforening med Russland var folkerettsstridig – fungerer ifølge Færseth som Kremls nyttige idioter eller russiske påvirkningsagenter. Disse påstandene forsøker Færseth ikke å begrunne, men nøyer seg med å erklære at det er slik.
 
Færseth opptrer som en klassisk mccarthyist eller brønnpisser siden hensikten med hans skriverier åpenbart er å skremme medier og enkeltpersoner til ikke å gi uttrykk for visse oppfatninger. Men når han ikke gjør noe forsøk på å begrunne sine påstander – og budskapet ad nauseam har vært gjentatt de siste syv årene – fremtrer han med respekt å melde som en klovn. 
 
Er John Færseth brønnpisser eller klovn? Svaret er trolig begge deler.
 
Se videokommentaren til  John Færseths forsøk på å forgifte det offentlige ordskiftet her.

Les kommentaren fra Pål Steigan her: Færseth jukser, driver avskrift og slapt arbeid for å fremme Vestens propagandamaskiner

Forrige artikkelOppsiktsvekkende delseier mot USAs NKOM om helse- og miljøskader fra stråling
Neste artikkelForvirring og utrygghet er nettopp hensikten
Pål Steigan. f. 1949 har jobbet med journalistikk og medier det meste av sitt liv. I 1967 var han redaktør av Ungsosialisten. I 1968 var han med på å grunnlegge avisa Klassekampen. I 1970 var han med på å grunnlegge forlaget Oktober, der han også en periode var styreleder. Steigan var initiativtaker til og første redaktør av tidsskriftet Røde Fane (nå Gnist). Fra 1985 til 1999 var han leksikonredaktør i Cappelens forlag og utga blant annet Europas første leksikon på CD-rom og internettutgaven av CAPLEX i 1997. Han opprettet bloggen steigan.no og ga den seinere til selskapet Mot Dag AS som gjorde den til nettavis. Steigan var formann i AKP(m-l) 1975–84. Steigan har skrevet flere bøker, blant annet sjølbiografien En folkefiende (2013).