Spanias høyesterett avviser krav om koronapass

0
Tribunal Supremo, Spanias høyesterett

Spanias Høyesterett (TS) har avvist anken fra Junta de Andalucía mot en ordre utstedt av regionens Høyesterett  i Andalusia (TSJA) fra august i fjor, der kravet om Covid pass for å komme inn i lokalene til utelivet i Andalusia ble avvist. Dette skriver AktueltSpania som fortsetter:

Dermed har denne anken blitt avvist, og det vil ikke være mulig å ” begrense tilgangen til interiøret i underholdnings- og gjestfrihetsinstitusjoner med musikk” til personer som ikke kan vise fram et digitalt Covid -sertifikat fra EU (EU) eller en antigentest eller negativ PCR utført de siste 72 timene.   Høyesterett deler TSJA sitt syn om mangel på passende begrunnelse for det foreslåtte tiltaket, som ble postulert på en generell måte for hele det andalusiske territorium, for alle kommunene i fellesskap uavhengig av forekomsten, uten å være knyttet til deres helsesituasjon eller dens utvikling, i henhold til dommen gitt av Høyesterett.

På samme måte er Høyesterett enig med TSJA i at tiltakets egnethet og nødvendighet ikke var begrunnet i denne saken. TSJA forsto at det var kompetent til å analysere den rettslige ratifikasjonen, siden tiltaket for å implantere Covid -passet for å få tilgang til barene og diskotekene kan påvirke grunnleggende rettigheter, for eksempel retten til personlig personvern. Regionsregjeringen “Junta de Andalucía” innleverte anke, med påstand om at det “brøt med artikkel 43 i Grunnloven og 55,2 i regionsvedtektene for Andalusia.” Den omtvistede resolusjonen “etablerer en doktrine som kan være alvorlig skadelig for allmenne interesser”, siden det autonome samfunnet ” ikke kunne vedta det sanitære tiltaket for begrensning av tilgangen til interiøret i underholdnings- og musikkinstitusjoner.”

Viktige avgjørelser fra spanske domstoler

Spania-turister som fikk bot i fjor for å ha brutt corona-reglene i fjor, slipper å betale. Alle bøtene i perioden 14. mars til 21. juni 2020, er erklært ugyldige av den spanske forfatningsdomstolen. Dette skrev Spania i dag.

Spansk politi skrev ut nærmere 12 000 bøter per dag i perioden mars til juni i fjor. Det vil si at hundretusener av bøter annulleres.

Ana Carmona, professor i konstitusjonsrett ved Universitetet i Sevilla, sier om dommen i grunnlovsdomstolen at «denne kjennelsen endrer alt, og at den nå vil være en uunnværlig referanse når det gjelder å håndtere krisesituasjoner og behandle juridisk korrekt.»

Den spanske grunnlovsdomstolen: – pandemilockdown i strid med grunnloven

Spanias grunnlovsdomstol avgjorde onsdag 14. juli 2021 at en streng lockdown som den spanske regjeringa utstedte under unntakstilstanden under den første bølgen av COVID-19 i fjor, var grunnlovsstridig. Dette melder AP fra Madrid.

Domstolen godtok de fleste vilkårene i unntakstilstanden, men retten sa at bestemmelser som pålegger befolkningen å holde seg vekk fra gatene, bortsett fra korte shoppingturer, uunngåelig arbeidspendling og andre viktige virksomheter, brøt med Spanias grunnlov.

KampanjeStøtt oss

Du kan diskutere artikler fra steigan.no på: https://motdagforum.no

Bruksanvisning for å bli medlem er her:
https://steigan.no/2021/03/bruksanvisning-for-a-registrere-bruker-pa-mot-dag-forumet

Du kan abonnere på steigan.no her. Det koster ingenting.

Men hvis du vil være med på å opprettholde og styrke vår kritiske og uavhengige journalistikk, kan du også gjøre det:

Vipps: 116916.

Eller du kan betale inn på Mot Dags støttekonto: 9001 30 89050 – eller gå inn på vår betalingsordning.