Panikk i Civita – Rødt kan gå mot brakvalg

0

I den såkalte tenketanken Civita går alarmklokkene for fullt. De frykter at Rødt kommer over sperregrensa og får ei stor stortingsgruppe. Derfor har de produsert en video som skal advare det norske folket mot den røde fare. Avisa Klassekampen skriver 9. august 2021:

I ein ny informasjonsvideo frå den liberale tankesmia Civita blir det trekt parallellar mellom partiet Raudt og det auto- ritære regimet til Viktor Orbán i Ungarn.

Civita-leiar Kristin Clemet forklarer til Klassekampen på telefon at det Orban og Raudt har til felles, er ein manglande respekt for det liberale demokratiet og eit pluralistisk samfunn.

Clemet sier videre:

– Det Raudt vil ha, er ein planøkonomi og ei veldig sterk statsmakt. Viktor Orbán høyrer til høgresida, men også i Ungarn har statsmakta vorte veldig mektig, og også han er ein motstandar av eit pluralistisk samfunn. Vi må vere på vakt mot truslar mot det liberale demokratiet også i Noreg

Mímir Kristjánsson, som er førstekandidat for Rødt i Rogaland blåser av påstandene til Clemet. Han sier til Klassekampen:

– Dette handlar sjølvsagt om at Raudt no ligg an til å kome over sperregrensa, og då får delar av høgresida panikk. Det er for så vidt ikkje overraskande at dette kjem frå Civita no, det er tankesmia til milliardærane i Noreg, og no er dei uroa for at Raudt skal få meir makt og påverknad i norsk politikk.

Civita er også tankesmie for utenlandske milliardærer

Kristjánsson har naturligvis helt rett i at Civita er de norske milliardærenes tankesmie. Johan H. Andresen, Jens Ulltveit-Moe og Stein Erik Hagen er blant deres rike onkler, skrev E24. Blant de største eierne i Civita finner vi NHO, Rederiforbundet og Ferd Holding, dvs. Johan H. Andresen. (Til å være «liberalt» er Civita svært lite liberalt når det gjelder å oppgi hvor de får penger fra på sine nettsider.)

Men Civita er ikke bare de norske milliardærenes «tankesmie», men også utenlandske milliardærers tåkelur.

Civita har fått tre tilskudd på til sammen over 820.000 dollar fra Bill & Melinda Gates Foundation blant annet for å «ensure more public interest in the development policy debate in Norway».

Hvor liberalt er det å være betalt penneknekt for noen av verdens aller rikeste mennesker for å påvirke den offentlige debatten i Norge?

Mímir Kristjánsson kan sove rolig

Vi tror Mímir Kristjánsson kan sove svært rolig. Det ville overraske oss om de norske velgerne som er bekymret for at Rødt vil innføre «ungarske forhold» i Norge er mange nok til å fylle en leddbuss – de får nok nøye seg med en minibuss, eller helst en limousin.

Forrige artikkel– CIA pleide å infiltrere mediene. Nå ER CIA mediene.
Neste artikkelFauci : Vil tvinge på barn masker som inneholder kreftframkallende stoffer