Opphev koronasertifikatet nå!

0

– Jeg er fullvaksinert, men jeg regner med å få Covid. Det blir stadig mer vanlig å si dette. Hva er da meningen med koronasertifikatet? Dette skriver Simon Friis Larsen, gruppeleder i Rælingen KrF i et leserinnlegg i Romerikes Blad (rb.no). Larsen fortsetter:

Koronasertifikatet skulle angivelig gjøre det mulig å raskere gjenåpne samfunnet fordi fremvisning av gyldig status indikerer hvorvidt man er «beskyttet» mot Covid-19 eller har nylig testet negativt. Men hva hjelper det når det nå er smitte blant «beskyttede», og da «beskyttede» ut fra sprøytemetoden?

Koronasertifikat som smitteverntiltak er feilslått. Når vi leser oppslag om økt smitte som følge av hjemkomst fra utenlandsferie, da kan det ikke være andre enn de av oss som har unntak fra testing som forårsaker det meste av smittespredningen. Dvs. de av oss med gyldig koronasertifikat som «beskyttede». For de som ikke er «beskyttet» må testes ved ankomst. Med få unntak fanges da alle de som tester positivt opp på grensen, men ikke de av oss som er «beskyttede» og som kan ha med oss smitte uten at dette fanges opp.

Koronasertifikatet er direkte knyttet opp til sprøyter som fortsatt ikke er endelig godkjente. Det er et ubestridt fakta. At sprøytene er nødgodkjente betyr ikke at vi nødvendigvis skal avstå fra å ta dem. De fleste av oss har tatt sprøytene. Det er frivillig. Koronasertifikatet er imidlertid ufrivillig. For å få gyldig status må man først frivillig ta nødgodkjente sprøyter, og når sertifikatet er gyldig så må det fremvises i ulike sammenhenger. Dette hindrer normal livsutfoldelse helt uavhengig av om man har tatt sprøyter eller ikke. Det skaper et statussamfunn. Det er galt.

Koronasertifikat er ikke et smitteverntiltak, det er et kontrolltiltak

Larsen viser ganske riktig at «vaksinene» ikke beskytter mot å bli smittet og heller ikke mot å smitte andre. Koronasertifikatet blir dermed meningsløst som smitteverntiltak. Men det har andre funksjoner, og de funksjonene vil Simon Friis Larsen ha seg frabedt:

Koronasertifikat er ikke et smitteverntiltak, det er et kontrolltiltak. Vil vi virkelig fremdeles være med på å måtte fremvise et statusbevis i ulike sammenhenger i hverdagen i et vestlig, åpent samfunn i 2021?

Det er bare tre måneder siden de samme som nå driver valgkamp på gater og torg avlyste 17. mai for andre året på rad. Hvis samfunnet nå er åpent, fjern koronasertifikatet. Hvis ikke så er ikke noen løfter om lettelser i tiltak og restriksjoner troverdige uten at koronasertifikatet fjernes først.

For frihet og demokrati, trenger vi løfter nå i valgkampen om at koronasertifikatet skal opphøre umiddelbart.

Kommentar: Hva sier Larsens eget parti, KrF sentralt – og hva sier de andre partiene?

Dette er et av de største spørsmålene foran dette valget. Det er et skjebnesvangert spørsmål. Men partiene har ikke berørt det. Så vi spør: Hva sier Bjørnar Moxnes? Hva sier Audun Lysbakken? Og hva sier Trygve Slagsvold Vedum? Dette må velgerne få vite nå, før 13. september.

Forrige artikkelNew York City til 150.000 lærere: Ta vaksinen eller finn dere en annen jobb
Neste artikkelUSA overlot moderne militærutstyr for milliarder av dollar til Taliban