Tross sensur og blokkering: stor framgang for steigan.no

0

En stor takk til alle lesere og støttespillere, alle som gir oss tips og forslag, alle som deler og sprer artikler, alle som gir store eller små bidrag slik at vi kan fortsette arbeidet vårt. Ja, takk også til kritikere som hjelper oss til å skjerpe oss. Men ingen takk til dem som driver sensur og skittkasting. Det siste har det dessverre vært mye av gjennom hele «koronakrisa». Vi opplever at artiklene våre og delinga av dem blir blokkert i sosiale medier. (Det er vi ikke alene om, sjøl Nobelprisvinnere blir jo blokkert i denne sensurkåte tida.)

Men det har ikke hindret at antall sidevisninger på steigan.no har økt voldsomt. Året 2020 hadde vi 44% økning av antall sidevisninger i forhold til året før. Dette er statistikk fra WordPress. Første halvår 2021 fortsetter trenden, til tross for at ikke minst Facebook satte inn en kraftig struping av oss fra april og framover, godt hjulpet av sensur- og skittkastingsorganet med det misvisende navnet Faktisk.no. En foreløpig prognose for 2021 basert på tallene fra første halvår peker mot en mulig vekst i sidevisninger dette året på 33%. I så fall vil vi nesten ha doblet i forhold til 2019 og nærme oss 7,8 millioner sidevisninger.

Dette er en liten mediesensasjon – som naturligvis blir oversett av våre ærede konkurrenter i hovedstrømsmediene.

Og likevel er ikke dette det totale bildet av vår rekkevidde. Vi har spredning som ikke registreres av WordPress og mange av våre artikler oversettes til forskjellige språk uten at vi har oversikt over det.

Et googlesøk på Пол Стейган (Pål Steigan) gir 18.500 treff 3. juli 2021. Det finner stort sett artikler fra steigan.no oversatt og publisert av ulike russiske nettsteder, slik som dette: Inosmi.ru. Artikkelen
Steigan: каким будет следующий фашизм? (Hvordan blir den neste fascismen?) har for eksempel hatt 55.995 sidevisninger siden ble publisert der 25. august 2020 (rekord i fjor).

Vi har ingen markedsavdeling. Vi har ingen annonser. Vi driver ikke klikkhoring. Og vi legger oss aldri etter vinden for å «please» trender i opinionen.

(NB: Vi skulle gjerne vært flinkere til å markedsføre stoffet vårt, og vi kunne med fordel ha utnyttet de teknologiske mulighetene bedre. Men vi mangler kompetansen, og redaktøren bruker all sin tid på å lese, granske og skrive.)

Det vi gjør er å drive gravejournalistikk og kritisk dekning av nyheter og samfunnsmessige forhold og å skrive så godt og veldokumentert som mulig om dette. Vi dokumenterer alltid det vi skriver, og gir leserne gode lenker til stoff fra kilder de sjøl kan kontrollere. Våre lesere setter åpenbart pris på dette, og det gleder oss. Takk igjen!

KampanjeStøtt oss

Du kan diskutere artikler fra steigan.no på: https://motdagforum.no

Bruksanvisning for å bli medlem er her:
https://steigan.no/2021/03/bruksanvisning-for-a-registrere-bruker-pa-mot-dag-forumet

Du kan abonnere på steigan.no her. Det koster ingenting.

Men hvis du vil være med på å opprettholde og styrke vår kritiske og uavhengige journalistikk, kan du også gjøre det:

Vipps: 116916.

Eller du kan betale inn på Mot Dags støttekonto: 9001 30 89050 – eller gå inn på vår betalingsordning.