Sjukehusansatte på fransk hospital til ubegrenset streik mot vaksinetvang

0
Demonstrasjon i den franske byen Albi mot vaksinetvang for helseansatte. Shutterstock

Personalet på sjukehuset i Montelimar, i det franske departementet Drome, streiker på ubestemt tid for å protestere mot de nye reglene som krever at de tar en vaksine mot Covid-19 innen midten av september eller mister jobben. Streiken mot «tvungen vaksinasjon» ble kunngjort torsdag av fagforeninga CGT-GHPP, og berører rundt 200 leger og 1500 sykepleiere i den sørøstlige franske byen. Hundrevis av dem samlet seg utenfor sjukehuset på fredag og fordømte lockdowns og vaksinetvang og sang «liberté!»

«Vi er mot obligatorisk vaksinering og vaksinetvang,» sa Elsa Ruillere, lokal tillitsvalgt. “Det er ikke noe valg mellom tester eller vaksinering: vaksinering er obligatorisk. Nei, vi er ikke enige. Vi ønsker å ha valget som resten av verden, og vi ønsker ikke obligatorisk vaksinering. ” Ruillere sier at hennes fagforening støtter «fritt og informert samtykke» og ikke er i prinsippet mot vaksinasjon, men er imot tvang. «Jeg vil ikke være ei laboratorierotte,» sa Elsa Ruillere til France3.

“Vi er godt klar over utviklinga av viruset. Vi tar ikke lett på det, ”sa Ruillere. Imidlertid påpeker hun og hennes slående kolleger at selv med økningen i positive tester for Delta-varianten av coronavirus, er det ingen tilsvarende økning i sykehusinnleggelser. «Ja, vi ble «røde «, men det skyldes de positive testene. Når det gjelder sykehusinnleggelser, har vi det bra for øyeblikket, vi trengte ikke å åpne nye senger igjen, vi har langt færre innlagte på sjukehus enn før og færre mennesker i intensivbehandling,” la hun til.

Macron tar et stort skritt i retning vaksinediktatur

Til tross for at de vaksinene som brukes i dag mot covid-19 er eksperimentelle og til tross for at det har vært urovekkende mange dødsfall og alvorlige bivirkninger som kan knyttes til dem, kjører Frankrikes president Emmanuel Macron knallhardt på og vil tvinge fram 100 prosent vaksineringsgrad. Ingen vaksinekampanje noen gang har omfattet alle mennesker i samfunnet, og vedtaket er heller ikke vitenskapsbasert. Enda en gang handler det om politikk fra et mer og mer totalitært samfunn.

Mediekanalen France24 skriver:

Den franske presidenten Emmanuel Macron holdt en TV-tale mandag kveld om Delta-varianten av Covid-19. Han kunngjorde ytterligere tiltak for å bremse spredningen av den mer smittsomme varianten og skisserte planene om å gjøre vaksinasjon obligatorisk for helsearbeidere.

Den franske presidenten Emmanuel Macron begynte sin tale med å snakke om en økning i infeksjoner av Covid-19 Delta-varianten i det franske fastlandet og dets utenlandske territorier, og oppfordret franske borgere til å bli vaksinert.

«Hvis vi ikke handler i dag, vil antall tilfeller fortsette å øke,» sa han. 

Macron forklarte at regjeringa forsøkte å oppnå en 100 prosent vaksinasjonsrate over hele landet. 

Vaksinasjon vil bli obligatorisk for alle helsearbeidere. Macron oppfordret dem til å bli vaksinert innen 15. september, deretter vil de kunne møte potensielle sanksjoner eller bøter. Vaksinasjon er et «spørsmål om individuelt ansvar […] men også et spørsmål om vår frihet», la presidenten til.

Frankrikes helseminister Olivier Véran sa at ikke-vaksinerte helsearbeidere ikke får lønn og heller ikke får jobbe etter 15. september. 

Han kunngjorde at en vaksinasjonskampanje for videregående, ungdomsskole og barneskoleelever vil begynne når skolen starter igjen i september.

Frankrike – Lovutkast: 6 måneders fengsel for å gå på bar uten vaksinepass

Folk i Frankrike som går inn i en bar eller restaurant uten COVID-pass, kan bli straffet med seks måneders fengsel, mens bedriftseiere som ikke sørger for å kontrollere statusen deres, kan få 1 års fengsel og en bot på € 45.000.

Disse straffene er en del av de drakoniske tiltakene den franske regjeringa planlegger å sette i verk for å tvinge innbyggerne til å ta de eksperimentelle vaksinene.

Det har vært mange og store demonstrasjoner i Frankrike mot Macrons diktatoriske vaksinepolitikk.

Også på den karibiske øya Martinique har det vært demonstrasjoner mot vaksinepass:
KampanjeStøtt oss

Du kan diskutere artikler fra steigan.no på: https://motdagforum.no

Bruksanvisning for å bli medlem er her:
https://steigan.no/2021/03/bruksanvisning-for-a-registrere-bruker-pa-mot-dag-forumet

Du kan abonnere på steigan.no her. Det koster ingenting.

Men hvis du vil være med på å opprettholde og styrke vår kritiske og uavhengige journalistikk, kan du også gjøre det:

Vipps: 116916.

Eller du kan betale inn på Mot Dags støttekonto: 9001 30 89050 – eller gå inn på vår betalingsordning.