Frankrike – Lovutkast: 6 måneders fengsel for å gå på bar uten vaksinepass

0
Collage: dzairdaily

Folk i Frankrike som går inn i en bar eller restaurant uten COVID-pass, kan bli straffet med seks måneders fengsel, mens bedriftseiere som ikke sørger for å kontrollere statusen deres, kan få 1 års fengsel og en bot på € 45.000.

Virkelig? Kan dette være sant? Ja, dessverre.

Disse straffene er en del av de drakoniske tiltakene den franske regjeringa planlegger å sette i verk for å tvinge innbyggerne til å ta de eksperimentelle vaksinene.

President Emmanuel Macron kunngjorde tidligere denne uka at de som ikke klarer å bevise at de er vaksinert eller en negativ COVID-test (for egen regning), får forbud mot å bruke offentlig transport, gå inn på kino, kjøpesenter, bar, kafé, restauranter og andre arenaer fra 1. august.

Vaksinetvang slik en kunstner ser det.

“Folk som ikke kan presentere et gyldig helsepass, risikerer opptil seks måneders fengsel og en bot på opptil € 10.000 (100.000 kroner), i henhold til lovutkastet, mens eiere av “institusjoner som tar imot publikum” som unnlater å sjekke vaksinepass kan risikere i fengsel i et år og få en bot på € 45 000,” rapporterer Guardian.

Lovforslaget til Macrons regjering er antakelig noe av det mest autoritære og diktatoriske som er kommet fra noen vestlig regjering, og overgår også antakelig det meste fra mer tradisjonelle diktaturer.

Meningsmålinger viser at et flertall på over 65% støtter Macrons «tiltak». Kritikere kaller det «diktatur» og «apartheid».

Den franske regjeringa måtte trekke en liknende lov i desember etter mange opptøyer, men bare innførte den samme lovgivninga på nytt med enda strengere straffer.

Det globale koronaregimet går nå mer og mer over i den totalitære fasen, og når de først er kommet i gang, har de ikke mange stoppmekanismer. Hvis de da ikke møtes av opprør langt ut over noe vi har sett til nå.

Fra protestene i Paris mot Macrons koronapolitikk 14. juli 2021.
KampanjeStøtt oss
Forrige artikkelPillebefinnende
Neste artikkelMedienes kampanje mot Cuba avslørt – manipulering med bilder og video
Pål Steigan. f. 1949 har jobbet med journalistikk og medier det meste av sitt liv. I 1967 var han redaktør av Ungsosialisten. I 1968 var han med på å grunnlegge avisa Klassekampen. I 1970 var han med på å grunnlegge forlaget Oktober, der han også en periode var styreleder. Steigan var initiativtaker til og første redaktør av tidsskriftet Røde Fane (nå Gnist). Fra 1985 til 1999 var han leksikonredaktør i Cappelens forlag og utga blant annet Europas første leksikon på CD-rom og internettutgaven av CAPLEX i 1997. Han opprettet bloggen steigan.no og ga den seinere til selskapet Mot Dag AS som gjorde den til nettavis. Steigan var formann i AKP(m-l) 1975–84. Steigan har skrevet flere bøker, blant annet sjølbiografien En folkefiende (2013).