Frankrike – Lovutkast: 6 måneders fengsel for å gå på bar uten vaksinepass

0
Collage: dzairdaily

Folk i Frankrike som går inn i en bar eller restaurant uten COVID-pass, kan bli straffet med seks måneders fengsel, mens bedriftseiere som ikke sørger for å kontrollere statusen deres, kan få 1 års fengsel og en bot på € 45.000.

Virkelig? Kan dette være sant? Ja, dessverre.

Disse straffene er en del av de drakoniske tiltakene den franske regjeringa planlegger å sette i verk for å tvinge innbyggerne til å ta de eksperimentelle vaksinene.

President Emmanuel Macron kunngjorde tidligere denne uka at de som ikke klarer å bevise at de er vaksinert eller en negativ COVID-test (for egen regning), får forbud mot å bruke offentlig transport, gå inn på kino, kjøpesenter, bar, kafé, restauranter og andre arenaer fra 1. august.

Vaksinetvang slik en kunstner ser det.

“Folk som ikke kan presentere et gyldig helsepass, risikerer opptil seks måneders fengsel og en bot på opptil € 10.000 (100.000 kroner), i henhold til lovutkastet, mens eiere av “institusjoner som tar imot publikum” som unnlater å sjekke vaksinepass kan risikere i fengsel i et år og få en bot på € 45 000,” rapporterer Guardian.

Lovforslaget til Macrons regjering er antakelig noe av det mest autoritære og diktatoriske som er kommet fra noen vestlig regjering, og overgår også antakelig det meste fra mer tradisjonelle diktaturer.

Meningsmålinger viser at et flertall på over 65% støtter Macrons «tiltak». Kritikere kaller det «diktatur» og «apartheid».

Den franske regjeringa måtte trekke en liknende lov i desember etter mange opptøyer, men bare innførte den samme lovgivninga på nytt med enda strengere straffer.

Det globale koronaregimet går nå mer og mer over i den totalitære fasen, og når de først er kommet i gang, har de ikke mange stoppmekanismer. Hvis de da ikke møtes av opprør langt ut over noe vi har sett til nå.

Fra protestene i Paris mot Macrons koronapolitikk 14. juli 2021.
KampanjeStøtt oss

Du kan diskutere artikler fra steigan.no på: https://motdagforum.no

Bruksanvisning for å bli medlem er her:
https://steigan.no/2021/03/bruksanvisning-for-a-registrere-bruker-pa-mot-dag-forumet

Du kan abonnere på steigan.no her. Det koster ingenting.

Men hvis du vil være med på å opprettholde og styrke vår kritiske og uavhengige journalistikk, kan du også gjøre det:

Vipps: 116916.

Eller du kan betale inn på Mot Dags støttekonto: 9001 30 89050 – eller gå inn på vår betalingsordning.