Russland advarer: – De neste som krenker våre grenser i Svartehavet vil få seg en på nesa

0
HMS Defender med kurs for Svartehavet. Kilde: Global Times.

Den britiske marinen gjennomførte som kjent en bevisst provokasjon ved å sende destroyeren HMS Defender inn i russisk territorialfarvann ved Krim. Denne farlige provokasjonen var godkjent av den britiske statsministeren Boris Johnson personlig.

Det russiske forsvarsdepartementet sier at et av deres jagerfly og en patruljebåt skjøt skarpe varselskudd foran den britiske destoyeren HMS Defender 23. juni 2021. Dette skjedde utenfor kysten av Krim-halvøya. Den britiske marinen benekter at det ble skutt varselskudd mot dem, men formuleringa deres er en benektelse av en benektelse: «No shots were directed at HMS Defender». Og det er da heller ingen som har hevdet at det ble skutt mot båten, hadde det skjedd, hadde den sunket. 

Nå sier Russlands viseforsvarsminister, Sergeij Ryabkov, at den typen krigsspill som NATO gjennomfører i Svartehavet «ikke er lovlige» og han fortsetter:

«Disse provokatørene må behandles veldig direkte og objektivt. Det må forklares for dem hvorfor de burde legge provokasjonene til side og ikke komme hit, for de vil få seg en på nesa

Tidligere har president Vladimir Putin sagt at episoden med HMS Defender var «en provokasjon» som ble utført i full forståelse med USA.

HMS Defender fulgte en kurs som i tre kilomenter befant seg innenfor russisk territorialfarvann ved Krim. Hensikten var opplagt å provosere og å demonstrere at Storbritannia ikke anerkjenner Krim som russisk territorium. Men den britiske marinen var ikke modige nok til å si dette i klartekst, men lot i stedet som om det var en feilnavigering, og benektet til og med at det var blitt skutt varselskudd enda en journalist fra BBC befant seg ombord og kunne fortelle en historie som er langt mer i tråd med den russiske versjonen.

Putin: Sjøl om vi hadde senket skipet, ville det ikke ha blitt verdenskrig

I sin årlige TV-opptreden på direkte linje snakket Putin om denne episoden, og han sa:

«Sjøl om vi hadde senket det skipet, ville det fortsatt være vanskelig å forestille seg at verden ville være på randen av en tredje verdenskrig. Fordi de som gjør dette vet at de ikke kan gå seirende ut av denne krigen. Det er en veldig viktig sak.»

Putin sa også:

“Hvorfor var det nødvendig å lage en slik provokasjon? For hva? Å vise at de ikke har respekt for valget til innbyggerne på Krim å slutte seg til Russland?»

Sjøl krigshisserne i NATO bør nå ha fått med seg at dersom de gjennomfører en slik provokasjon til, vil de risikere at ett av deres skip blir senket. Russland har ikke tenkt å la seg true til ikke å forsvare Krim. Og de vet også veldig godt at Russland har våpen som vil gjøre alt av NATOs marinefartøyer i Svartehavet til «sittende ender.» Det er ingenting NATO kan gjøre for å forhindre det, dersom de skulle være så idiotiske at de skaper en slik situasjon gjennom stadige provokasjoner. Forhåpentlig finnes det ennå generaler som innser realitetene.

Les også: Russland skjøt varselskudd mot en britisk destoyer i Svartehavet


Det var klovnen BoJo som bestemte seg for å drive farlig spill i Svartehavet

Forrige artikkelLovdata endrer vedtektene for å omgå Viderebruksdirektivet
Neste artikkelDelta-covid er ufarlig i Storbritannia