Det var klovnen BoJo som bestemte seg for å drive farlig spill i Svartehavet

0
HMS Defender med kurs for Svartehavet. Kilde: Global Times.

Av Andrei Martyanov. Militæranalytiker bosatt i California.


Andrei Martyanov er ekspert på russiske militære og marine spørsmål. Han ble født i Baku, Sovjetunionen i 1963. Han ble uteksaminert fra Kirov Naval Red Banner Academy og tjente som offiser på den sovjetiske kystvaktens skip og stab gjennom 1990. Han deltok i hendelsene i Kaukasus som førte til Sovjetunionens sammenbrudd. På midten av 1990-tallet flyttet han til USA hvor han for tida jobber som laboratoriedirektør i ei kommersiell luftfartsgruppe. Han er en hyppig blogger på US Naval Institute Blog. Han er forfatter av Losing Military Supremacy, The (Real) Revolution in Military Affairs, og Disintegration: Indicators of the Coming American Collapse.


Det er altså bekreftet…

…at det var klovnen i London BoJo samt hans hoffolk som bestemte seg for å være den sanne makten.

Den britiske regjeringen signerte planen om å sende en jager gjennom omstridte farvann utenfor kysten av Krim-halvøya og dette mot innvendingene fra deres utenrikspolitiske sjef, ifølge overraskende nye påstander i Londonavisen «Daily Telegraph». I en rapport som ble offentliggjort torsdag kveld hevder kilden – kjent å stå statsministeren Boris Johnson veldig nær – at utenriksminister Dominic Raab i forveien hadde «ytret bekymringer» angående oppdraget som hadde blitt foreslått av forsvarssjefene. Han skal ha vært bekymret at dette trekket kunne gi en mulig seier til Moskva. Ifølge beretninger av hendelsen ble til slutt Johnson tilkalt for å løse konflikten. Skipet av jagerklassen type 45, HMS Defender, mottok ordren på mandag, før det ble et sammenstøt med den russiske marinen og luftforsvaret to dager senere.     

Dette er alt man trenger å vite om tankegangen (eller mangel på den) i London. Man må selvfølgelig heller ikke glemme BoJos forsvarsminister Ben Wallace som ble uteksaminert av Sandhurst for hvem vet hvor mange uker siden, og det er lett å sjekke HVA Sandhurst egentlig er. Når man ser på moderne «produkter» av det britiske utdanningssystemet, kan man vanligvis se en del eksentrisitet som grenser til skandaløs oppførsel, samt store mangler når det gjelder profesjonelle (spesielt militære) egenskaper og statsledelse. Dette er et problem med «humanistisk» -utdannede mennesker generelt, og med folk som uteksamineres fra de britiske institusjonene som tidligere har blitt feilaktig markedsført som «elitære». Etter BoJo og andre britiske «statsmenn» å dømme, som for eksempel Gavin Williamson, hvis militære ekspertise og utdanning på den tiden han var forsvarsminister strakte seg til å drive en forretning som produserer peiser samt en akademisk grad i samfunnsfag, blir situasjonen i Storbritannia ikke bedre.

The Royal Navy - Size and Strength Over Time in Visuals
Det er en stund siden Storbritannia var stormakten på havet.

Etter den patetiske tilstanden å dømme som Storbritannia befinner seg i i dag, må det være lov å konkludere med at landets utdanningsforhold og systemene som skal forberede eliten har feilet fullstendig. Med disse produserer Storbritannia idioter som, hvis denne unnskyldningen av et land ikke hadde vært medlem i NATO, faktisk ville vært i stand til å starte tredje verdenskrig, som ville utslettet Storbritannia i løpet av noen få minutter. Vel, prøv å forklare denne realiteten til en som har blitt «utdannet» i klassiske språk og engelsk på universitetet i Oxford. Men igjen, jeg vet mye om den vestlige «eliten» og har til og med dedikert et langt kapittel om den i min nyeste bok. Og her er vi: Når russiske diplomater begynner å erklære at Russland kommer til å senke alt som kommer inn i deres farvann, så betyr det noe og folk burde høre etter.

Nå må denne stakkars mannen spille det orwellske propagandaspillet i britiske tabloidaviser: Kapteinen på HMS Defender advarer Kreml at han kommer til å gjøre hva som helst for å beskytte de 240 personene som er på skipet hans.

3M-54E1.jpg
3M54 Kalibr ASM

Selvfølgelig har noen glemt å fortelle ham at det finnes, i skrivende stund, minst fire av de nyeste SSK-undervannsbåtene av prosjektet 636 som patruljerer i Svartehavet. Hver og en av disse er i stand til å fyre av 6 3M54 Kalibr ASM og har også langdistanse torpedoer om bord som kan skyte omtrent hva som helst ut av vannet og som er umulig å riste av seg. Dette er bare en av mange måter Russland er villig til å ta seg av alt som prøver å krenke landets suverenitet. Hva om kapteinen på HMS Defender heller advarte sin egen uvitende og hensynsløse regjering? Dette ville vært en mye bedre bruk av hans ferdigheter som befalhavende. Det er på tide at eliten i Storbritannia skjønner at landet deres er en skjødehund og at det ikke er av betydning – ikke økonomisk og i hvert fall ikke i militær sammenheng – og at det burde oppføre seg tilsvarende.

Oversatt av Maria Neumann for Derimot.no.

Innlegget er hentet fra Andrei Martyanov sin blogg.

KampanjeStøtt oss
Forrige artikkelDet økonomiske «verdenssamfunnet» gjør seg klar
Neste artikkelKrigen mot folkehelsen
Skribent er en betegnelse vi bruker i databasen på alle som ikke er registrert der som forfattere. I de aller fleste tilfelle vil du finne forfatterens navn i artikkelen.