Medienes kampanje mot Cuba avslørt – manipulering med bilder og video

0
Svenske SVT brukte pro-kubanske demonstrasjoner som den i bakgrunnen for liksom å dokumentere protestene mot regjeringa.

Hovedstrømsmediene i verden har brukt bilder fra demonstrasjoner i andre land for å «dokumentere den folkelige protesten» på Cuba.

Den svenske avisa Expressen har for eksempel et videoinnslag under overskriften ”Stora protester mot presidenten på Kuba” der de intervjuer Erik Jennische, sjef for Civil Rights Defenders Latinamerika (mer om den nedenfor). I bakgrunnen vises demonstranter med kubanske flagg. Men ser man nærmere på bildene får man øye på både en soldat med amerikansk uniform og en restaurant som vitterlig ligger i Miami. Bildene er ganske enkelt fra Florida.

Jennische er altså Latinamerika-sjef i Civil Rights Defenders. De er finansiert av den svenske staten gjennom Sida, av National Endowment for Democracy, som er CIAs sivile front og Open Society Foundation, som er regimeskifterorganisasjonen til George Soros.

Dette skal være en video fra Cuba, publisert av svenske Dagens Nyheter, men hvorfor bruker det Uruguays flagg? Jo, fordi demonstrasjonen fant sted i Montevideo i Uruguay:

Også den tradisjonelt venstreorienterte ETC bruker bildemanipulasjon. Denne demonstrasjonen presenteres som en protest mot regjeringa på Cuba, men det dreier seg om en støttedemonstrasjon for Cubas regjering:

Her har de utenlandske forbilder, blant annet i New York Times:
Forrige artikkelFrankrike – Lovutkast: 6 måneders fengsel for å gå på bar uten vaksinepass
Neste artikkelKONGSBERG på listen over verdens største våpenprodusenter