Fransk fagbevegelse vil streike mot vaksinepass

0
Parlamentsmedlem Danièle Obono fra venstrepartiet La France Insoumise protesterer mot vaksinepasset

Den største franske landsorganisasjonen, CGT, oppfordrer til streik mot innføringa av «helsepasset» («vaksinepass») fra 5. august 2021, melder «Le Parisien». Fagorganisasjonen har stilt seg i spissen for protester mot koronapolitikken til den franske presidenten Emmanuel Macron.

Parlamentsmedlem for det venstreorienterte partiet «La France Insoumise», Danièle Obono, kunngjorde på Twitter: «Vi nekter å dele dette landet ytterligere, å dele innbyggerne i «gode mennesker med vaksine» og «dårlige mennesker uten vaksine». Vi nekter å ytterligere begrense alle rettigheter og friheter og leve med QR-koder og batonger.»

Avisa «ZickZack» skriver: «Flere fagforeninger kunngjør også sjukehusstreik på ubestemt tid mot obligatorisk vaksinasjon av de ansatte (…) De krever at uvaksinerte kolleger ikke blir sagt opp, et fritt vaksinevalg, beskyttelse av arbeidsstyrkenes medisinske data, samt respekt for medisinsk konfidensialitet, samt lønnsøkning og bedre arbeidsforhold.»

31. juli blir det organisert fire demonstrasjoner mot vaksinepasset i Paris skriver SortirAParis. Demonstrasjonene går under paroler som «Nei til helsediktatur» og «Skammens pass».

KampanjeStøtt oss

Du kan diskutere artikler fra steigan.no på: https://motdagforum.no

Bruksanvisning for å bli medlem er her:
https://steigan.no/2021/03/bruksanvisning-for-a-registrere-bruker-pa-mot-dag-forumet

Du kan abonnere på steigan.no her. Det koster ingenting.

Men hvis du vil være med på å opprettholde og styrke vår kritiske og uavhengige journalistikk, kan du også gjøre det:

Vipps: 116916.

Eller du kan betale inn på Mot Dags støttekonto: 9001 30 89050 – eller gå inn på vår betalingsordning.