Eric Clapton vil ikke spille på spillesteder som krever vaksinebevis

0
Eric Clapton under en konsert i Rio de Janeiro i 2012

Den verdensberømte gitaristen Eric Clapton har sendt ut en uttalelse der han sier at han ikke vil spille på arenaer som krever bevis på vaksinasjon mot COVID-19.

Uttalelsen fra Clapton ble delt via Telegram-kontoen til arkitekten Robin Monotti Graziadei som er kjent for sin motstand mot lockdownpolitikken. Clapton skriver:

«Etter statsministerens kunngjøring mandag 19. juli 2021 føler jeg meg meg moralsk forpliktet til å komme med min egen kunngjøring: Jeg ønsker å si at jeg ikke vil opptre på noen scene hvor det er et diskriminert publikum til stede. Med mindre det er lagt opp til at alle mennesker skal delta, forbeholder jeg meg retten til å avbryte showet.”

Ifølge BBC , kunngjorde den britiske statsministeren Boris Johnson denne uka at innen utgangen av september må folk vise bevis på at de er fullvaksinert mot COVID-19 for å komme inn på en hvilken som helst nattklubb eller et hvilket som helst massearrangement.

Eric Clapton har vært veldig tydelig i sin motstand mot lockdownpolitikken, og han sier at han har blitt utstøtt av mange av sine venner på grunn av dette.

Clapton markerte dette blant annet da han deltok på Van Morrisons singel “Stand and Deliver” i desember 2020.

Under mye tvil lot han seg imidlertid vaksinere med AstraZeneca-vaksinen, og han skrev et brev etterpå som er gjengitt i Rolling Stone der han sier at det var en forferdelig opplevelse:

“Jeg tok det første stikket med AZ og fikk straks alvorlige reaksjoner som varte i ti dager. Jeg kom meg til slutt og fikk beskjed om at det ville gå tolv uker før den andre …, ”skrev Clapton.

“Omtrent seks uker senere ble jeg tilbudt og tok det andre AZ-skuddet, men med litt mer kunnskap om farene. Det er unødvendig å si at reaksjonene var katastrofale, hendene og føttene mine var enten frossen, følelsesløs eller de svidde, og var ganske ubrukelige i to uker, jeg fryktet at jeg aldri ville spille igjen, (jeg lider av perifer nevropati og burde aldri gått nær nåla.) Men propagandaen sa at vaksinen var trygg for alle … ”

«Jeg fortsetter å gjøre passivt opprør og prøver å følge linja for å være i stand til å elske familien min, men det er vanskelig å bite meg i tunga med det jeg nå vet,» skrev Clapton.

KampanjeStøtt oss
Forrige artikkelPublic Health Scotland: 5.522 mennesker har dødd innen 28 dager etter covid-19 vaksine
Neste artikkelHva skjer på Cuba?