Syriske og russiske styrker har ødelagt en stor underjordisk base i Hama-provinsen

0
Fra sprengninga av huleanlegget i Hama. Skjermdump fra video.

Russiske og syriske militære ingeniører har ødelagt en massiv underjordisk base bygd av terroristene i det sentrale syriske guvernementet Hama, rapporterte flere russiske nyhetsnettverk 22. juni 2021. Dette skriver Southfront. Basen ble gravd ut fra en åsside i utkanten av byen al-Lataminah i det nordlige Hama. Regionen ble frigjort av den syriske arabiske hæren og dens allierte for to år siden.

Hulebasen inneholdt et våpenlager, et sjukehus, et fengsel, samt brakker som var store nok til å huse minst 200 militanter. “Hulene er veldig store. Det er klart at mange mennesker jobbet med det i lang tid, det totale arealet er 500 – 600 kvadratmeter.

Gangene og tunnelene er opptil 2 km lange,” sa Anton Timofeev, en representant for den russiske militærstyrken i Syria. Russiske og syriske ingeniører sprengte hulebasen med 3,5 tonn ammunisjon som var etterlatt av terroristene. Hulens inngang ble fullstendig ødelagt. «Vi ødela hulene slik at de ikke kan brukes i framtida til noe formål, som å skjule eller lagre våpen, ammunisjon og penger,» forklarte Timofeev.

Russiske styrker har støttet den syriske regjeringas innsats for å rydde og sikre områder som nylig er frigjort for å lette tilbakeføringen av fordrevne sivile.

Dette huleanlegget er nok et eksempel på hvor enormt mye det er investert for å bygge ut terroristenes posisjoner i krigen mot Syria.

En sementgigant i krigen mot Syria

Det er tidligere avslørt hvilken rolle den multinasjonale sementgiganten Lafarge spilte for å bygge ut de enorme huleanleggene i Øst-Ghouta og Douma. Dette er ingeniør- og konstruksjonsarbeid i verdensklasse. De enorme mengdene med betong og armeringsstål som trengtes for å bygge disse underjordiske festningene må ha kommet et sted fra, og alt tyder på at det må ha kommet nettopp fra Lafarge. Deres anlegg i Jalabiyya i det nordlige Syria hadde på det meste en produksjonskapasitet på 3 millioner tonn betong i året. For å få et begrep om hvor mye dette er kan man tenke på at det er mer enn hva Frankrike brukte på å bygge Maginot-linja og det et omtrent halvparten av den totale mengden betong Tyskland brukte på å bygge Siegfried-linja i 1938–39.

Lafarge er ikke bare verdens største betong- og anleggsselskap. Selskapet hjalp til i krigen mot Irak i 1991 og hadde en periode en direktør ved navn Hillary Rodham Clinton.

Selskapet heter nå LafargeHolcim.

KampanjeStøtt oss

Du kan diskutere artikler fra steigan.no på: https://motdagforum.no

Bruksanvisning for å bli medlem er her:
https://steigan.no/2021/03/bruksanvisning-for-a-registrere-bruker-pa-mot-dag-forumet

Du kan abonnere på steigan.no her. Det koster ingenting.

Men hvis du vil være med på å opprettholde og styrke vår kritiske og uavhengige journalistikk, kan du også gjøre det:

Vipps: 116916.

Eller du kan betale inn på Mot Dags støttekonto: 9001 30 89050 – eller gå inn på vår betalingsordning.