Helsemyndighetene i USA vil advare om fare for hjerteproblemer knyttet til vaksinene

0
Foto: Shutterstock

Food and Drug Administration (FDA) vil plassere en advarsel om hjertebetennelse på faktaark for COVID-19-vaksiner produsert av Pfizer / BioNTech og Moderna, kunngjorde byrået 23. juni 2021. Dette skriver LifeSite.

Dr. Doran Fink, viseadministrerende direktør for FDAs vaksineavdeling, fortalte et ekspertpanel fra Centers for Disease Control and Prevention (CDC) at FDA planlegger å «handle raskt» for å legge til de nye advarslene i lys av økte rapporter om hjerteproblemer etter vaksinasjon.

CDCs rådgivende komité for immuniseringspraksis (ACIP) kom sammen i et hastemøte for å diskutere data om høyere enn forventede tilfeller av hjertebetennelse blant mennesker som fikk doser av enten Pfizer- eller Moderna-vaksinene, som begge er basert på messenger RNA-teknologi.

«Vi er enige om at, basert på tilgjengelige data, vil en advarsel i faktaarkene for både helsepersonell og vaksinemottakere og omsorgspersoner være berettiget i denne situasjonen,» sa Fink. «Vi forventer at vi etter dagens ACIP-møte vil gå raskt for å oppdatere faktaarkene med denne informasjonen,» la han til.

Advarslene «vil sannsynligvis inkludere informasjon om at disse hendelsene har skjedd hos noen vaksinemottakere, spesielt etter dose to av mRNA-vaksiner, at symptomene typisk har kommet flere dager til ei uke etter vaksinering,» fortsatte Fink.

CDC kunngjorde på ACIP-møtet at over 1200 tilfeller av hjertebetennelse etter COVID-19-vaksinasjon hadde blitt rapportert til føderale myndigheter fram til 11. juni. De 1226 rapportene dreier seg om myokarditt, en type betennelse i hjertemuskelen og perikarditt, betennelse av foringen rundt hjertet, ifølge CDC. Vanlige symptomer inkluderer brystsmerter, kortpustethet og hjertebank.

Forrige artikkelGrønn toppolitiker i Tyskland ønsker «hardere inngrep mot borgernes frihet»
Neste artikkelSyriske og russiske styrker har ødelagt en stor underjordisk base i Hama-provinsen