– Mener du fortsatt at Putin er en morder?

0
Joe Biden fikk problemer med å svare. Skjermdump fra video.

Biden møter seg sjøl i døra på pressekonferanse.

Av Sam Clench, Anti-Empire.

En reporter spurte Biden om han fremdeles syntes Putin var en «morder»? Hans første reaksjon var latter. Deretter stod han dørgende stille for seg selv og funderte i noe som føltes som en evighet.

Stilt foran et enkelt ja eller nei spørsmål, kjempet USAs president Joe Biden først for å finne ordene. Deretter var han ute av fokus i en uutholdelig lang tid. 

USAs president Joe Biden møtte opp to og en halv time for sent til en mediekonferanse i Brussel 16. juni 2021, hvor han ble grillet om sitt kommende toppmøte med Russlands president Vladimir Putin.

Biden, som for tiden er på sin første utenlandsreise siden han tiltrådte, holder et bilateralt møte med Putin i Genève på onsdag.

I dag møtte han NATO-ledere, og ett diskusjonstema var «Russlands aggressive handlinger» som «utgjør en trussel mot NATO og vår nasjonale sikkerhet».

“Jeg delte med våre allierte hva jeg vil formidle til president Putin: at jeg ikke søker konflikt med Russland, men at vi vil svare hvis Russland fortsetter sine skadelige aktiviteter. Og vi vil ikke unnlate å forsvare NATO eller stå opp for demokratiske verdier,” sa Biden.

Under pressekonferansen ble det noe anstrengt da Biden ble spurt om han fremdeles sto bak tidligere uttalelser da han som kandidat kalte Putin en «morder».

Putin ble selv spurt ut vedrørende disse kommentarene i et nylig TV-intervju. Den russiske lederen lo av spørsmålet og sa at “det var hans aller minste bekymring i det siste“.

”I et tidligere helgintervju lo Vladimir Putin av forslaget om at du hadde kalt ham en morder. Er det fremdeles din overbevisning at han er en morder?” spurte en reporter Biden den dagen.

Den amerikanske presidenten begynte også på sitt svar med en latter.

«Jeg ler også,» sa han.

«Egentlig – vel, altså, han har gjort det klart at øh, øh …»

Det var en uhyggelig lang pause på dette tidspunktet – syv sekunders stillhet – da Biden funderte over hva han skulle svare.

«Svaret er at jeg tror han tidligere har innrømmet at det var visse ting han ville gjøre, eller gjorde,» fortsatte han mot slutten av intervjuvet.

«Men altså. Da jeg (første gang) ble stilt det spørsmålet på direkten, svarte jeg ærlig på det, men jeg tror ikke det betyr noe så mye når det gjelder dette neste møtet vi nå skal ha.»

Ikke det tydeligste svaret man kan få, da.

Den samme reporteren spurte også Biden hvordan han noen gang kunne stole på Putins ord, hvis han gikk med på å samarbeide med USA.

«Jeg ville først bekrefte og så stole på,» sa Mr. Biden.

“Med andre ord, alt må synes for at det faktisk skal være aktuelt. Det handler ikke om å stole på, det handler om å være enig.»

«Når du underskriver traktater med dine konkurrenter, sier du ikke:» Jeg stoler på deg. «Du sier:» Dette er hva jeg forventer, og hvis du bryter med det vi ble enige om, er avtalen ikke lenger gyldig.»

«Jeg håper at president Putin konkluderer med at det hersker en viss interesse, med utgangspunkt i han egen interesse, av å endre hvordan verden oppfatter ham. Dette dreier seg om hvorvidt han vil engasjere seg i atferd som er mer konsistent med det som anses som passende oppførsel for et statsoverhode.»

Oversatt av: J Bjoerkmo fra A Reporter Asked Biden If He Still Thinks Putin Is a “Killer” and He Laughed and Then Awkwardly Stood in Complete Silence for an Eternity.

Publisert på norsk av Derimot.no.

KampanjeStøtt oss

Du kan diskutere artikler fra steigan.no på: https://motdagforum.no

Bruksanvisning for å bli medlem er her:
https://steigan.no/2021/03/bruksanvisning-for-a-registrere-bruker-pa-mot-dag-forumet

Du kan abonnere på steigan.no her. Det koster ingenting.

Men hvis du vil være med på å opprettholde og styrke vår kritiske og uavhengige journalistikk, kan du også gjøre det:

Vipps: 116916.

Eller du kan betale inn på Mot Dags støttekonto: 9001 30 89050 – eller gå inn på vår betalingsordning.