Rio de Janeiro: minst 25 drept da politiet stormet favela

0
Fra Jacarezinho. Skjermdump fra Twitter

I Brasil ble minst 25 mennesker drept 6. mai 2021 da tungt bevæpnet politi raidet en av Rio de Janeiros største favelaer. Narkotikapolitiets angrep kom til tross for en brasiliansk høyesterettsbekjennelse som forbød slike raid under pandemien. Det var det dødeligste enkeltstående politiangrepet i Rios historie. Dette skriver Havana Times.

Innbygger i Jacarezinho : “De pekte en gevær mot meg. Med en rifle fortalte de meg at jeg måtte dø, fordi jeg gikk for å snakke med dem. Bare fordi jeg spurte hvor kroppen til sønnen min var, pekte de en pistol mot meg.”

Menneskerettighetsgrupper fordømte raidet som en massakre med klare tegn på drap i henrettelsesstil, og viste video som viser blodfargede madrasser og trapperom fulle av blod. To passasjerer på et passerende pendeltog ble skadet av vådeskudd. Amnesty International sa, «Det er helt uakseptabelt at sikkerhetsstyrker fortsetter alvorlige menneskerettighetsbrudd … mot innbyggerne i favelaene, som for det meste er svarte og lever i fattigdom.»

Sosiologen Daniel Hirata klassifiserer operasjonen som uakseptabel og sier til Globo at den er mer alvorlig enn massakrer som Baixada Fluminense, i 2005, eller Vigário Geral , i 1993.

KampanjeStøtt oss
Forrige artikkelEU-kommisjonen: – Spis mark og insekter!
Neste artikkelRegjeringa behandlet europeisk vaksinesertifikat: Ikke på høring på grunn av kort tid