EU-kommisjonen: – Spis mark og insekter!

0
Spis marken din, og hold kjeft! EUs nye kostholdsanbefalinger. Foto: Shutterstock

EU støtter insektbasert mat i et forsøk på å fremme alternativt protein.

Den europeiske unionen (EU) har bestemt at melormen er trygt for folk å spise, og det vil snart komme på markedet som en ”ny mat”. Det er World Economic Forum som melder dette. De skriver videre:

EU-forskere sier at ormene, spist hele eller i pulverform, er proteinrike, mens FNs mat- og jordbruksorganisasjon sa at spiselige insekter «inneholder protein av høy kvalitet, vitaminer og aminosyrer for mennesker «.

I tillegg til å være en næringsrik matkilde, bruker insekter færre ressurser enn tradisjonell husdyr . Det er selvfølgelig mange deler av verden der insekter allerede er en del av hverdagens kosthold. Industrialisering av produksjon og forbruk kan åpne for nye veier for å mette verdens voksende befolkning og lindre noe av miljøtrykket forårsaket av konvensjonelt jordbruk.

Å sikre tilgang til trygge, sunne matkilder er en sentral del av FNs mål for bærekraftig utvikling (SDG). Fra null sult til klimatiltak, fra å avslutte fattigdom til å sikre ansvarlig bruk av ressurser, er det mange av de 17 SDG som er knyttet til maten folk spiser, hvordan den dyrkes og hvordan den fordeles.

I følge World Economic Forums Meat: The Future- rapporten kan det være i fare å holde tritt med etterspørselen etter animalsk avledet protein.

Kommentar: Et ledd i det globale angrepet på landbruket

EU-kommisjonen og World Economic Forum fortsetter sine angrep på landbruket, bøndene og globale ernæringskjeder. Dette er det samme som vi har sett fra Gunhild Stordalen og hennes EAT Foundation. Og nettopp Gunhild Stordalen blir en av fem temasjefer når FN avholder toppmøte om mat og bærekraft i 2021, skriver E24.

De som står bak Stordalen er en av de mektigste kapitalalliansene verden har sett, og de mener business – agrobusiness. De har tenkt å forandre ernæringssystemet over hele kloden og har samlet makt til å gjøre det. EAT Foundation er i ferd med å bygge opp ulike former for partnerskap som er et lite FN i seg sjøl, et kapitaldrevet FN som naturligvis vil infiltrere agendaer på lokalt, nasjonalt og internasjonalt nivå.

Dette er klart uttrykt i tipunktsplanen deres, som en kan lese her.

Les: Gunhild Stordalen og hennes EAT-milliardærer

Et kosthold etter EAT-modellen vil bety at store deler av vår matproduksjon må flyttes utenlands, ifølge en ny rapport. Mye av det arealet vi legger brakk i Norge må skaffes til veie i utlandet for å produsere maten vi trenger. Dette skriver Forskning.no.

Og det synes ikke kapitalkreftene er noe negativt. Rewilding er et av moteordene til blant annet World Economic Forum. Eller for å si det kort: Vekk med kulturlandskapet, vekk med bøndene, driv folket inn i byene og la dem spise mark.

KampanjeStøtt oss
Forrige artikkelColombias politi skyter for å drepe når folket protesterer
Neste artikkelRio de Janeiro: minst 25 drept da politiet stormet favela