Koronasertifikat – har vi urealistiske forventninger?

0
Illustrasjon: Av Pictrider / Shutterstock

Nytt perspektiv.

Leserinnlegg av Kathleen H.

Jeg mener at vi har urealistiske forventninger til hva mennesker kan klare så lenge vi ikke kjenner til sannheten i menneskers liv. Hvem er fienden? Fienden er oss selv og det krever en selvinnsikt for å se og forstå at vi kan være vår egen fiende. 

Det er mye mennesker ikke kan si høyt og det er viktig å reflektere i dybden over hvilke konsekvenser det kan gi for oss som et samfunn og den enkelte. Jeg ser og vet at det er tvang og maktmisbruk mennesker imellom og det var også før pandemien oppsto, og det vil garantert øke med koronasertifikat. Vi har ikke råd til å være naive og mennesker vil lide enormt av feil valg. Det er viktig at opplevelsen til folket er at politikere jobber for folket i disse tider.

Politikere må jobbe for folket i en større grad enn det som er opplevelsen. Det er merkelig at Christian Ringnes som ikke er politiker tar ordet for gjenåpning på TV2 nylig. Det er en tankevekker synes jeg. Jeg har snakket med mange mennesker og lest om opplevelser mennesker har ute i vårt samfunn som følge av tiltakene ( inngrep i våre menneskerettigheter). 

Jeg skal dra frem et eksempel. En butikksjef kastet ut en mann som ikke kunne bruke munnbind av medisinske årsaker. Er det en slik utvikling vi ønsker oss? Ønsker vi at det blir viktigere å gjøre det såkalt rette enn å bry oss om hverandre? Ønsker vi oss store splittelser mennesker imellom? Hva skjer i de tusen hjem? Vi bør og må forholde oss til det som skjer i praksis og ikke i teorien. Vi trenger modige politikere som også våger og tør å ta ordet for det som er enda vanskeligere. Vi må ha nok kunnskap om hva som skjer på individnivå.

Jeg mener at ærlighet og sannhet (uten dobbeltmoral) er en forutsetning for et godt samfunn i bunn og jeg mener at det er noe vi må etterstrebe og jobbe for. Ingenting er umulig – alt er mulig.

Hva er frihet? Eier vi ikke vår egen frihet lenger? Ekte frihet er helse, men frykt og tvang forkledd som frivillighet er det motsatte. Der det er vilje, er det mulig. Vi må forstå det vi gjør eller så kan vi ikke gjøre det. Vi er personlig ansvarlig for våre valg.

Utdrag fra artikkel om terrorfrykt:

Flere psykologer har den siste tiden tatt til orde for en mer ansvarlig mediadekning av terror. Vi ønsker selvfølgelig ikke presse-sensur, men oppfordrer samtidig media til å passe seg for å løpe terroristenes æren ved å elte fryktskapende bilder inn i offentligheten. Samtidig bør den enkelte av oss være bevisst hvordan angst og fordommer utvikler seg i oss. Vi må aktivt ta grep for å ikke la frykten tvinge oss dit terroristene vil. Vi bør gjøre som Martine. Leve ut våre drømmer, reise ut i verden, ta i mot andre kulturer og skape positive indre bilder over alt det gode som skjer der ute. Verden er like mystisk og vakker som den alltid har vært. Og kjærligheten og respekten mellom mennesker er fortsatt langt mer rådende enn hatet og fremmedfrykten. 

Forrige artikkelICJ-Norge: Ikke godta straff for brudd på hotellkarantene
Neste artikkelUSAs største legemiddeldistributører tiltalt i sak om epidemien som til nå har kostet 500.000 amerikanere livet