Folkefest under anti-lockdown-demonstrasjon i Stuttgart

0
Fra demonstrasjonen mot lockdown i Stuttgart. Skjermdump fra Twitter.

Det meldes om folkefest og høy stemning da tusenvis av mennesker samlet seg på Marienplatz i Stuttgart 3. april 2021 for å protestere mot lockdownpolitikken i Tyskland. Arrangør var organisasjonen Querdenken.

Det var et stort politioppbud i forbindelse med demonstrasjonen, men det rapporteres ikke om alvorlige episoder. DWN skriver at minst 6000 mennesker deltok, de aller fleste uten masker. Politiet skrev på sine nettsider at de hadde tatt foto og video for å sikre bevis om brudd på maske- og avstandspåbud.

Det har vært flere store demonstrasjoner i Tyskland mot regjeringa Merkels lockdownpolitikk. 20. mars var det for eksempel en tilsvarende demonstrasjon i Kassel med mer enn 20.000 deltakere.

Avisa Bild skriver at Angela Merkel planlegger en landsomfattende og hardere lockdown. Ifølge dokumenter Bild sitter inne med, er det snakk om kortvarige portforbud, testtvang, omfattende skolestengninger og hardere krav om hjemmekontor. Dette skriver Augsburger Allgemeine. Denne avisa har også fått utført ei meningsmåling som viser at to tredeler av tyskerne ønsker mer makt til Merkel og at hun skal gripe mer direkte inn i koronapolitikken.

Samtidig viser statistikken fra Worldometers at antallet koronarelaterte dødsfall i Tyskland har falt markent hele tida siden nyttår:

Forrige artikkelTotal trekker seg ut av gassprosjekt i Mosambik etter terroraksjon
Neste artikkel– Russland tror at Ukraina vil angripe med støtte fra Washington