Hvordan gikk det med Texas?

0
Texas Is Ending Its Mask Mandate After The CDC Warned Against Rolling Back COVID-19 Safety Measures. Dallas, 02.03.2021.

Guvernør Greg Abbott i Texas var den første guvernøren i USA til å erklære slutt på lockdown, maskepåbud og andre koronarestriksjoner. 2. mars 2021 erklærte han: «Jeg har nettopp annonsert at Texas er 100% åpent. ALT. Jeg har også avsluttet maskepåbudet i staten.»

Guvernør Tate Reeves i Mississippi fulgte tett etter Abbott og erklærte at stenginger og maskepåbud ble opphevet fra 3. mars og at forretninger og virksomheter igjen kunne begynne for fullt. Men Iowas guvernør Kim Reynolds var før dem. Han opphevet maskepåbud og koronarestriksjoner 8. februar. Montanas guvernør Greg Gianforte opphevet maskepåbudet 12. februar.

Representantenes hus i North Dakota har vedtatt at maskepåbud er illegalt. Per 2. mars 2021 er det 16 stater som ikke lenger har maskepåbud i USA. Dette har naturligvis ført til en kraftig polemikk, og Californias guvernør Gavin Newsom kaller vedtaket i Texas «totalt uansvarlig». Den demokratiske politikeren Beto O’Rourke kalte det «en dødsdom over Texas».

Hvordan gikk det med «dødsdommen over Texas»?

Det er nesten tre uker siden alle koronarestriksjoner ble opphevet i Texas. Det er i korteste laget til å trekke noen bastante konklusjoner. Men dersom vedtaket var så farlig som demokratene ville ha det til, burde man i det minste ha kunnet registrere noen utslag i antall dødsfall og smittetall. «Dødsdom over Texas» er jo en ganske bastant påstand.

Vi har sett på dataene fra Worldometer. Vi kan ikke gå god for dem, siden vi ikke har noe innsyn i hvordan det rapporteres i ulike land, men det er nå denne kilden som gjerne blir brukt i argumentasjonen for lockdown og andre koronatiltak.

Her er grafene for Texas:

Daglige «tilfeller»
Daglige dødsfall

Hvis tallene fra Worldometer er noe å gå etter, later det til at det ikke har vært noen som helst oppblomstring av smitte eller dødsfall i Texas etter at staten opphevet koronarestriksjonen. Tvert om ser det ut til at vinterens virussesong er over.

Hva så med Florida?

Florida har hele tida praktisert et mye mindre restriktivt smittevern enn for eksempel lockdownstaten California. I Florida har livet stort sett gått som normalt, uten lockdown og masketvang.

Daglige dødsfall i Florida

Også i Florida ser vi altså en markant nedgang i dødsfallene. Virussesongen ser ut til å gå mot slutten der også.

California

La oss for sammenlikningas skyld ta med motpolen, lockdownstaten California:

Daglige dødsfall California

Samme mønsteret der. Det virker som om det ikke har spilt noen særlig stor rolle om man ikke har hatt lockdown i det hele tatt (Florida), har avsluttet lockdown (Texas) eller har fortsatt med streng lockdown hele tida (California).

La oss også ta med to andre stater som har åpnet opp:

North Dakota

Daglige dødsfall North Dakota

Mississippi

Daglige dødsfall Mississippi

Vi finner det samme mønsteret i disse to statene. Det er ikke mulig å spore noen oppgang i dødsfall etter opphevelsen av koronareglene, og også i disse to statene er vinterens virussesong på hell. Når en ser på dataene fra Worldometer er det for disse fem statene i USA faktisk vanskelig å spore noen forskjell på streng lockdown, opphevelse av lockdown og ingen lockdown.

Lockdownpolitikken har aldri vært basert på forskning, og den har aldri tidligere blitt praktisert slik vi har sett i dette koronaåret. Denne politikken har påført verden enorme skader, den fortsetter å gjøre det, og det gjelder ikke bare økonomisk i form av massearbeidsløshet, med også i form av dødsfall og sjukdom på grunn av manglende behandling for andre sjukdommer og en massiv økning i mentale helseproblemer.

Det er de som har foreslått og gjennomført denne drakoniske politikken som sitter med bevisbyrden, og foreløpig har vi ikke sett noen vitenskapelig dokumentasjon på at dette har vært en riktig kurs å følge.

Forrige artikkelLivet på universitets-toppen – har styre-keiseren noen klær?
Neste artikkelImperiet har problemer med å forstå virkeligheten