Forskning: Den globale dødeligheten i forhold til antall smittede er ca. 0,15%

0
John Iaonnidis er en av verdens mest siterte forskere.

Den anerkjente epidemiologen John Ioannidis har igjen publisert en fagfellvurdert studie om dødeligheten av covid-19 som viser at dødeligheten av viruset i forhold til alle smittede globalt ligger på ca. 0,15%. Artikkelen har tittelen Reconciling estimates of global spread and infection fatality rates of COVID-19: an overview of systematic evaluations og er publisert her.

Ioannidis er er en gresk-amerikansk medisinsk forsker, forfatter og professor ved Stanford University. Han har gitt bidrag til evidensbasert medisin, epidemiologi og klinisk forskning.

Han har mottatt en rekke priser og æretitler, og han er medlem av U.S.National Academy of Medicine, av European Academy of Sciences and Arts og er en Einstein-stipendiat. I 2019 ble Ioannidis tildelt NIHs Robert S. Gordon, Jr. forelesning i epidemiologi.

Ioannidis har gjennomgått den foreliggende forskninga og dataene knyttet til covid-19 og evaluert resultatene. Han peker på at rapporteringa inneholder mange usikkerheter, siden definisjonen på død av eller med covid-19 varierer. Han ser også at det er store forskjeller på infection fatality rates (IFR) fra land til land. I Europa og USA kan IFR ligge på 0,3% eller 0,4%, mens Afrika har 0,05%.

Men den beste vitenskapelige vurderinga per februar 2021 er en global IFR på 0,15 %. Dette stemmer veldig godt med den forrige studien til Ioannidis, som ble publisert på WHOs nettsider.

Artikkelen har tittelen: Infection fatality rate of COVID-19 inferred from seroprevalence data og den er publisert i Bulletin of the World Health Organization. Der skrev han:

Ikke-korrigerte estimater av infeksjonsdødeligheten av COVID-19 varierte fra 0,01% til 0,67% (median 0,10%) over de 19 stedene med en befolkningsdødelighet for COVID-19 lavere enn det globale gjennomsnittet, fra 0,07% til 0,73% (median 0,20%) på 17 steder med befolkningsdødelighet høyere enn det globale gjennomsnittet, men lavere enn 500 COVID-19 dødsfall per million, og fra 0,20% til 1,63% (median 0,71%) på 15 steder med mer enn 500 COVID-19 dødsfall pr. million. De korrigerte estimatene for medianinfeksjonsdødeligheten var henholdsvis 0,09%, 0,20% og 0,57% for de tre lokaliseringsgruppene. (Vår uth. red.)

Og for aldersgruppene under 70 år fant Ioannidis at:

For personer <70 år var infeksjonsdødeligheten på COVId-19 på 40 steder med tilgjengelige data fra 0,00% til 0,31% (median 0,05%); de korrigerte verdiene var like.

WHO regnet høsten 2020 med en dødelighet av covid-19 på under 0,14 prosent. Dr. Margaret Harris, en talskvinne fra WHO, bekreftet seinere tallet og sa at det var basert på gjennomsnittsresultatene fra alle de brede seroprevalensstudiene som er gjort over hele verden.

WHO var alarmistisk i mars 2020

I mars 2020 gikk WHO ut med et varsel om at covid-19 ville ha en dødelighet blant de smittede på 3,4%. Det var med andre ord 24 ganger så høyt som det nivået på IFR som vi nå ser. Og det var på grunnlag av disse alarmistiske tallene at beslutningene om drakoniske tiltak med lockdown etc. ble tatt.

Blant dem som opponerte mot dette tallet den gangen var Dr. Anthony Fauci, som ellers har markert seg som en hardliner i lockdownpolitikken. Sammen med CDC direktør Robert Redfield skrev han i New England Journal of Medicine 26. mars 2020:

«Dette antyder at de generelle kliniske konsekvensene av Covid-19 til slutt kan være mer beslektet med de av en alvorlig sesonginfluensa (som har en dødsrate på ca. 0,1%) eller en pandemisk influensa (lik de i 1957 og 1968)»

Når fasiten nå viser seg å ligge på et globalt IFR på 0,15%, må man si at Fauci den gangen hadde nokså rett og at WHO tok katastrofalt feil. Også Dr, John Lee og John Ioannidis hadde liknende vurderinger av dødeligheten.

Men den politikken som føres er utformet som om WHOs ekstreme overdrivelser fra 5. mars 2020 er gyldige. Finnes det noe håp om at politikerne vil ta til vettet? Skal vi dømme etter utspillene fra Erna Solberg & co må svaret bli et deprimerende nei.

Forrige artikkelElektrifiseringshysteriet – overdrivelser som må dempes
Neste artikkelEnormt naturinngrep: MDG vil bygge 2.000 havvindturbiner innen 2030
skribent
Skribent er en betegnelse vi bruker i databasen på alle som ikke er registrert der som forfattere. I de aller fleste tilfelle vil du finne forfatterens navn i artikkelen.