– USA-støttet milits stjeler 140.000 fat syrisk olje i døgnet

0
USA bistår i tjuveriet av Syrias olje. Foto: AMN

Militære enheter fra de syriske demokratiske styrkene (SDF), som støttes av Washington, stjeler daglig 140.000 fat råolje fra oljefelt i Syrias nordøstlige provins Hasakah, ifølge en rapport som er sitert av nyhetsbyrået AlMasdarNews.

Ghassan Halim Khalil, guvernør i Hasakah, kunngjorde dette i et intervju med den libanesiske avisa al-Akhbar 20. februar 2021, og la til at SDF-soldatene plyndrer syrisk olje på forskjellige måter, og alltid i samarbeid med USAs styrker i området. Han understreket at det er samlet inn presis etterretning som viser at USA-støttede militser bruker tankbiler fra Taramish-området i Tigris og al-Malikiyah for å smugle den syriske oljen til nabolandet Irak.

Khalil bemerket videre at mange tankbiler passerer gjennom den ulovlige al-Mahmoudiyah-grenseposten til Irak hver dag, og legger til at SDF-soldatene også regelmessig sender store mengder stjålet olje til de områdene de kontrollerer i Syria. Den syriske guvernøren avslørte også at de amerikanske styrkene hadde beordret SDF-soldatene om ikke å la de Damaskuskontrollerte områdene motta olje.

Khalil sa at mens det syriske folket lider av det kalde været og sulten, plyndrer disse USA-støttede gruppene Syrias nasjonale oljeressurser. Den amerikanske plyndringen av syrisk olje ble først bekreftet under en høringsutveksling i Senatet mellom South Carolinas republikanske senator Lindsey Graham og USAs utenriksminister Mike Pompeo i juli i fjor. I løpet av sitt vitnesbyrd til senatets utenriksforholdskomité bekreftet Pompeo for første gang at et amerikansk oljeselskap ville begynne å jobbe i Nordøst-Syria, i det området der SDF opererer under USAs militære beskyttelse.

Les også: Tulsi Gabbard: – Trump stjeler olje som tilhører folket i Syria

…og nå fortsetter det under Biden.

Cheney, Rothschild og Murdoch vil stjele Syrias olje

USA øker plyndringa av Syrias olje

KampanjeStøtt oss

Du kan diskutere artikler fra steigan.no på: https://motdagforum.no

Bruksanvisning for å bli medlem er her:
https://steigan.no/2021/03/bruksanvisning-for-a-registrere-bruker-pa-mot-dag-forumet

Du kan abonnere på steigan.no her. Det koster ingenting.

Men hvis du vil være med på å opprettholde og styrke vår kritiske og uavhengige journalistikk, kan du også gjøre det:

Vipps: 116916.

Eller du kan betale inn på Mot Dags støttekonto: 9001 30 89050 – eller gå inn på vår betalingsordning.