Terje Tvedt: – Bærekraft i virusfryktens tid

14
Erna Solberg truer med nye "innstramminger". Foto: Regjeringen

I en kronikk i Aftenposten 1. februar 2021 skriver professor Terje Tvedt:

«I kampen mot viruset vurderer landets ledelse portforbud, om nødvendig med hjelp fra militæret. Dette mens nedstengningen allerede har ført til konkurser, rekordhøy arbeidsløshet og at ungdom nektes å drive med idrett og gå på skole.

Hvordan har Norge havnet i en slik situasjon?

Portforbud og «knekkpunkt»

Regjeringen er konsekvent. Grepene er, gjentar den igjen og igjen, nødvendige for å forhindre at helsevesenet kollapser. Holder det argumentet i et av verdens rikeste land, med et allerede godt helsevesen?

For å gjøre problemet tydelig, la oss her anta at regjeringen hadde rett da den stengte ned samfunnet i mars 2020, fordi den ikke hadde noe annet valg.

Men 10 måneder senere sier Erna Solberg fortsatt at hun frykter viruset skal bringe samfunnet til «knekkpunktet». Statsministeren vurderer «mye strengere tiltak» og portforbud om «kapasiteten i sykehusene bryter sammen».

Hvorfor har ikke regjeringen økt helsesystemets kapasitet slik at «knekkpunktet» ikke kan oppstå?»

Tidligere erfaringer:

Epidemier er sammenvevd med menneskets historie. «Spanskesyken» i 1918–1920 førte til ca. 50 millioner døde på verdensbasis og 15.000 i Norge. Mange av dem ungdom og unge voksne. I «Nasjonal beredskapsplan for pandemisk influensa» fra 2006 oppsummerte staten at munnbind, karantene og «generell aktivitetsbegrensning» hadde vist seg «å ha liten effekt». De fleste land bygget imidlertid opp et mer robust helsevesen.

Strategien ble fulgt frem til vår tid, og derfor førte heller ikke farlige virus til sammenbrudd for helsevesenet mellom 1920 og 2020. Målet om at samfunn skal kunne fungere selv om det blir rammet av nye virus, syntes nådd.

Fra utenkelig til uunngåelig

Så kom Erna Solberg med en helt ny strategi:

«Strategien har hvilt på et smittevernregime som forutsetter at borgerne aksepterer å leve i tråd med hva som er norgeshistoriens strengeste regler for sosial adferd. Offeret som blir krevd, er opphevelse av samfunnslivet slik vi har kjent det.

Politikken forklares som en nødvendig innskrenking av tradisjonelle friheter og rettigheter, mens tilslutning til den blir hyllet som ultimat samfunnsmoral.

Det som alle for ett år siden ville ha beskrevet som en utenkelig, ekstremistisk organisering av samfunnet, omtales nå som rimelig, men først og fremst uunngåelig. For det er slik viruset, det vil si naturen, må nedkjempes.«

Kronikken bør leses i sin helhet og tas inn på pensum. Terje Tvedt er meget presis her.

KampanjeStøtt oss

Du kan abonnere på steigan.no her. Det koster ingenting.

Men hvis du vil være med på å opprettholde og styrke vår kritiske og uavhengige journalistikk, kan du også gjøre det:

Vipps: 116916.

Eller du kan betale inn på Mot Dags støttekonto: 9001 30 89050 – eller gå inn på vår betalingsordning.


Kommentarer

 1. Dette handler ikke om noe virus. Det har aldri handlet om noe virus. Erna Solberg jobber ikke for Norge. De nærmest diktatoriske inngrepene myndighetene har gjort i våre liv står ikke i stil til trusselen over hodet. Regjeringen Solberg, alle partiene på tinget, helsebyråkratene og et samlet MSM har gjort seg skyldige i omfattende brudd på grunnlov og menneskerettigheter. Smittevernloven er i praksis blitt Norge sin nye grunnlov. Mennesker lider og dør nå fordi at myndighetene håndterer ting så galt, men ingen vil noensinne bli stilt til ansvar. Det norske folk burde tatt til gatene og brent bilder av våre “folkevalgte” i sinne og forakt, men ingen tørr… det ville vært brudd på en eller annen lov man kan straffes for.

 2. Dette bekrefter igjen den store løgnen om at man er redde for at helsevesenet “overbelastes - LES knekker sammen”.


  Det er 2 mennesker innlagt på Haukeland Sykehus intensivavdeling. Haukeland har 46 intensivplasser.
  Samme forhold med Bærum Sykehus, St Olavs Hospital. Ahus og Oslo har langt flere intensivplasser (og mange flere innbyggere tilknyttet), så det er rett og rimelig at noen havner der med lungebetennelses type sykdommer. Se også Dagbladet har sluttet å vise (du må se bortover på scrollen), antall INNLAGT på sykehus med Covids. https://www.dagbladet.no/
  Da man ser at antall innlagte er SYNKENDE (på Tross av “villsmitte” (har man begynt å jakte på Villsvin? :-)). Ingen snakker lengre om Covid-19, kun MUTANTER (og de er beviselig ikke farligere ellers hadde FLERE BLITT INNLAGT PÅ SYKEHUS!
  De er proffe med å synkronisere mediebudskapene i Atlantic Council - Norge.
  Hva om Erna fikk 60 års hemmelighold av rådene som ble gitt - fra hvem?
  Tips:, hvem holder til sammen med FHI og hvem / hvilken agenda er de kjent for å ha? Vaksiner.
  Her er en grundig gjennomgang av sammenhengene:
  http://www.nyhetsspeilet.no/2021/01/virus-folkehelseinstituttet-og-cepi-pa-torshov/
  Bør leses av alle og sjekk referanser og lenker som oppgis.
  Se også filmen The Hamburg Syndrome - likheten med dagens situasjon. Skremmende!
  Her er lenke til kortfilm:
  https://www.youtube.com/watch?v=etekvGN4R_g&fbclid=IwAR0M4MlT9oqc_LUvMMZdqqbtPONka6QUe_GoTDFgs6OwV5t07M59NvecI04
  Kast maskene, skru av TV-en, lev som normalt, bar vask hendene og vær nøye med renslighet og ikke ta alle folk i handa. Hold deg hjemme om du er litt “forkjølet”.
 3. Oppdatering om grafer - Influensa dødsfall 2019-2020 sesong - Covids sykehusinnlagte 2020-2021, samt mutantene:
  image
  image
  Selv om dette er globale grafer fra WHO så ser man at det er noe som virkelig likner på en normal influensa graf det Helsedirektoratet har lagt ut på sine sider.
  Kos dere med tidsrom - intervaller og se selv.  image
 4. Kornaviruset samler seg opp i endetarmen og selv en liten fjert kan spre viruset over store områder og ta livet av hundrevis av uskyldige. :joy:
  Fornedringen av folk kjenner ingen grenser. Det er ikke mye bærekraft i global ydmykelse/tortur

  srdjfkhgjlfgj

  hdgjhfkjglkhfjggdjhkfjl

 5. Grunnen til at sykehusene sliter her INGENTING med mange syke å gjøre (det er faktisk langt færre syke enn normalt). Sykehusene sliter på grunn av karantene reglenene slik at stor del av de ansatte ikke får gå på jobb… Hele den såkalte korona krisa er skapt av TILLTAKENE ikke av korona…

 6. Avatar for pcwh pcwh says:

  Konformitet/gruppetenkning oppsummert på noen sekunder:
  4wffkg

Fortsett diskusjonen på forum.steigan.no

6 flere kommentarer

Deltakere