Indias ekspertpanel nekter å godkjenne Pfizers vaksine

8
Illustrasjon: Shutterstock

Viser til alvorlige bivirkninger.

Dette skriver den landsdekkende indiske avisa Business Standard.

Indias ekspertpanel for Covid-19 medisiner og vaksiner har avvist søknaden fra det farmasøytiske konsernet Pfizer om unntakstillatelse for deres vaksinekandidat som allerede er i bruk i USA og Storbritannia. Ekspertpanelet viser til at Pfizer ikke har framlagt eller vist evne til å framlegge data om sikkerhet og vaksineeffektivitet. Panelet sier at Pfizer ikke har dokumentert at deres vaksine kan generere ønsket immunrespons mot patogenet.

Pfizer sa kort etterpå ​​at de hadde trukket søknaden, og vil «sende inn ytterligere data når de blir tilgjengelig i nær framtid». India har insistert på at det skal gjennomføres sikkerhets- og immunitetsforsøk i landet. Dette ble et viktig argument for ekspertpanelet, som understreket at det hadde vært flere alvorlige bivirkninger i tilfelle Pfizer-BioNTech-vaksinen, og at årsakene til disse hendelsene skal undersøkes.

Selskapet møtte ekspertpanelet 3. februar. Kilder avslørte at det indiske kontrollorganet for legemidler hadde besluttet å ikke tillate nødbruk for noen vaksinekandidat med mindre den ble støttet av data fra lokale forsøk. «Sikkerhets- og immunogenisitetsdata fra minst ei gruppe på 1600 frivillige testere i India er et ufravikelig krav for ekspertpanelet for å kunne anbefale godkjenning av enhver vaksinekandidat,» sier en kilde.

Tre ganger har Pfizer unnlatt å stille på møter de har vært innkalt til av ekspertpanelet. Utsiktene til at Pfizer vil få sin vaksine prøvegodkjent i India med det første er bleke. For å få midlertidig godkjenning må selskapet komme tilbake til ekspertpanelet med fakta om bivirkninger og en klinisk testprotokoll som lever opp til Indias krav.

Med 1,4 milliarder innbyggere er India potensielt et gigantisk marked for vaksineindustrien, men landets vaksineeksperter stiller tydeligvis dokumentasjons- og sikkerhetskrav som en gigant som Pfizer har problemer med å nå opp til.

KampanjeStøtt oss

Du kan abonnere på steigan.no her. Det koster ingenting.

Men hvis du vil være med på å opprettholde og styrke vår kritiske og uavhengige journalistikk, kan du også gjøre det:

Vipps: 116916.

Eller du kan betale inn på Mot Dags støttekonto: 9001 30 89050 – eller gå inn på vår betalingsordning.


Kommentarer

 1. Avatar for Jette1 Jette1 says:

  Maaske den Vestlige Verdens skulle begynde at lytte til andre…Indie, Tanzania etc…

  Maaske den Vestlige Verdens ikke er saa “smart” som den gerne vil goere sig selv til…

  Det er jo netop ikke kun rygter laengere…vi kommer fra en meget trist del af de menneskelige race…naermere forklaret…HVIS ikke vi foer var kendt som en saadan, saa er vi I hvert fald nu - efter Irsk, Afghanistan, Syrien etc, jo nemlig kendt som ‘doedsmaskinen’…

 2. India er en av verdens største produsenter av medikamenter. I denne sammenheng er landet verdensledende.

  Man kan derfor gå ut fra at den indiske ekspertisen er I verdensklasse, og derfor er deres reservasjon i forhold til Pfizer’s vaksine ytterst bemerkelsesverdig.

  Det burde ringe alarmklokker mange steder ved denne nyheten.

 3. Avatar for Jan123 Jan123 says:

  India har brent seg på Gates & co tidligere, og nærmest blitt brukt som forsøkskaniner for vaksineforsøk. Dette er mye omtalt til og med i MSM. Jeg synes det er fantastisk at ett så stort land tar et helt riktig standpunkt mot disse nye “vaksinene” (genterapi).

 4. Avatar for tjatta tjatta says:

  Slik samles de antidemokratisk ungarerne som ikke vil la seg styre av von der Leien/WEF for å konspirere mot helserådet om å bli hjemme 24/7.

 5. Avatar for runeulv runeulv says:

  Egentlig ikke, da Pfizers genterapi mot korona er svindyr og krever en logistikkkjede på -70 C, så jeg forstår godt hvorfor India ikke vil bruke den, da vaksiner som koster en tidel og kan fraktes i en kjølebag er kommet på markedet. Disse kan også produseres i India på lisens.

 6. Ellers. En stor del av Indias befolkning har hverken strøm eller kjøleskap. Vaksinen krever -70c så der er det en utfordring.

 7. Avatar for Jette1 Jette1 says:

  Jeg har lige oprettet et emne med et link som I boer se.

  Linket hedder: “Er vaccinen en doedsdom?”

 8. Avatar for AnneBrit AnneBrit says:

  At europeerne oppdager friluftslivet, er jo bare et pluss. Vi nordmenn har funnet frihet i naturen så lenge, at vi ikke bryr oss nevneverdig over å bli kalt for sauer.

Fortsett diskusjonen på forum.steigan.no

Deltakere