Indias ekspertpanel nekter å godkjenne Pfizers vaksine

0
Illustrasjon: Shutterstock

Viser til alvorlige bivirkninger.

Dette skriver den landsdekkende indiske avisa Business Standard.

Indias ekspertpanel for Covid-19 medisiner og vaksiner har avvist søknaden fra det farmasøytiske konsernet Pfizer om unntakstillatelse for deres vaksinekandidat som allerede er i bruk i USA og Storbritannia. Ekspertpanelet viser til at Pfizer ikke har framlagt eller vist evne til å framlegge data om sikkerhet og vaksineeffektivitet. Panelet sier at Pfizer ikke har dokumentert at deres vaksine kan generere ønsket immunrespons mot patogenet.

Pfizer sa kort etterpå ​​at de hadde trukket søknaden, og vil «sende inn ytterligere data når de blir tilgjengelig i nær framtid». India har insistert på at det skal gjennomføres sikkerhets- og immunitetsforsøk i landet. Dette ble et viktig argument for ekspertpanelet, som understreket at det hadde vært flere alvorlige bivirkninger i tilfelle Pfizer-BioNTech-vaksinen, og at årsakene til disse hendelsene skal undersøkes.

Selskapet møtte ekspertpanelet 3. februar. Kilder avslørte at det indiske kontrollorganet for legemidler hadde besluttet å ikke tillate nødbruk for noen vaksinekandidat med mindre den ble støttet av data fra lokale forsøk. «Sikkerhets- og immunogenisitetsdata fra minst ei gruppe på 1600 frivillige testere i India er et ufravikelig krav for ekspertpanelet for å kunne anbefale godkjenning av enhver vaksinekandidat,» sier en kilde.

Tre ganger har Pfizer unnlatt å stille på møter de har vært innkalt til av ekspertpanelet. Utsiktene til at Pfizer vil få sin vaksine prøvegodkjent i India med det første er bleke. For å få midlertidig godkjenning må selskapet komme tilbake til ekspertpanelet med fakta om bivirkninger og en klinisk testprotokoll som lever opp til Indias krav.

Med 1,4 milliarder innbyggere er India potensielt et gigantisk marked for vaksineindustrien, men landets vaksineeksperter stiller tydeligvis dokumentasjons- og sikkerhetskrav som en gigant som Pfizer har problemer med å nå opp til.

KampanjeStøtt oss

Du kan diskutere artikler fra steigan.no på: https://motdagforum.no

Bruksanvisning for å bli medlem er her:
https://steigan.no/2021/03/bruksanvisning-for-a-registrere-bruker-pa-mot-dag-forumet

Du kan abonnere på steigan.no her. Det koster ingenting.

Men hvis du vil være med på å opprettholde og styrke vår kritiske og uavhengige journalistikk, kan du også gjøre det:

Vipps: 116916.

Eller du kan betale inn på Mot Dags støttekonto: 9001 30 89050 – eller gå inn på vår betalingsordning.