Ny iransk rørledning omgår flaskehalsen Hormuzstredet

0
Strait of Hormuz. Map of the Middle East, Persian Gulf and Indian Ocean. Satellite view of Iran, United Arab Emirates, Qatar, Bahrain and Oman, 3d render. Element of this image is furnished by Nasa

Over 30 prosent av verdens oljeeksport går gjennom Hormuzstredet. Blir denne eksporten blokkert, vil det sende verdensøkonomien i fritt fall. Dersom Iran skulle bli angrepet av USA, Israel og/eller Saudi-Arabia, vill Iran neppe nøle med å sperre Hormuzstredet. Men også Iran er sårbart på grunn av Hormuz, siden også deres eksport må gå gjennom dette trange stredet.

Men nå vil Iran bli i stand til å omgå denne flaskehalsen. Landet vil snart åpne en ny rørledning som omgår Hormuz-stredet for å eksportere olje til Kina og Asia fra Omanbukten over Det indiske hav.

Det geopolitisk banebrytende rørledningsprosjektet Goreh-Jask vil snart bli ferdigstilt. Iran har begynt å legge rørledninga på havbunnen gjennom stredet. Dette markerer den første fasen av offshore-utviklinga av Jask Oil Terminal. Ifølge «Pars Oil and Gas Company» vil denne delen av prosjektet begynne med bygging av to offshore rørledninger med en lengde på tolv kilometer og en enkelt bøyeplass med tilleggsutstyr. Samlet sett er den tidlige produksjonsfasen av Jask Oil Terminal Development-prosjektet 70 prosent fullført, slik at prosjektet kan settes i drift i slutten av mars, ifølge «Oilprice.com».

KampanjeStøtt oss

Du kan diskutere artikler fra steigan.no på: https://motdagforum.no

Bruksanvisning for å bli medlem er her:
https://steigan.no/2021/03/bruksanvisning-for-a-registrere-bruker-pa-mot-dag-forumet

Du kan abonnere på steigan.no her. Det koster ingenting.

Men hvis du vil være med på å opprettholde og styrke vår kritiske og uavhengige journalistikk, kan du også gjøre det:

Vipps: 116916.

Eller du kan betale inn på Mot Dags støttekonto: 9001 30 89050 – eller gå inn på vår betalingsordning.