«Il draghismo» – om å selge Italia til Brussel og Frankfurt

0
Italias nye statsminister, Mario Draghi er finanskapitalens og Brussels mann. Foto: Shutterstock

Den tidligere sjefen for Den europeiske sentralbanken, Mario Draghi, kunne ikke ha vært tydeligere i sin tiltredelsestale som statsminister enn det han var, skriver Luciano Lago i en kommentar. Den nye statsministerenes politiske linje, «il draghismo», ble uttrykt slik:

“Denne regjeringa ble født i kjølvannet av å tilhøre EU. Å støtte denne regjeringa betyr å dele det irreversible i valget av euro og utsiktene til et stadig mer integrert EU [applaus] som vil føre fram til et felles europeisk budsjett. Nasjonalstatene er fortsatt borgernes referanse, men i de områdene der de står svakt, må de gi opp nasjonal suverenitet for å skaffe seg delt suverenitet ”.

Italienerne må altså underkaste seg det eurokratiske oligarkiet i Brussel og Den europeiske sentralbanken i Frankfurt. Denne avståelsen av suverenitet er et knusende slag mot Italias grunnlov og en fullstendig kapitulasjon overfor eurokratene og de atlantiske lobbyene, skriver Luciano Lago. Og de tidligere motstanderne av euroen og EUs overhøyhet, som for eksempel Legas Matteo Salvini har snudd 180 grader, akkurat som femstjernersfolkene Mario Monti og Emma Bonini, som nå gjøre felles sak med EU-tilhengerne i PD. De fikk sikkert en gratulasjon fra sin gudfar og sponsor George Soros, mener Lago. Han viser da til at Monti i 2018 fortalte om at han var blitt oppringt og gratulert av Soros etter at han ble statsminister.

Alt Salvini og Monti har sagt om å være «herre i eget hus» har de kastet overbord. I stedet har de gjort felles sak med de øvrige politikerne i å underkaste seg finanskapitalens taktstokk. Snart vil italienerne oppdage at de nok en gang er blitt forrådt, plyndret og kastet til ulvene i Brussel, skriver Lago. Det stemmer nok, men spørsmålet er om det vil være i seineste laget.

Nedstengninga av Italia under koronakrisa har ført til en gjeldseksplosjon i landet. I følge januarrapporten til Det internasjonale pengefondet (IMF) «IMF Fiscal Monitor» har den offentlige gjelda i landet steget fra 134,6% til 157,5% av BNP. Det gjør Italia til et lett tilgjengelig slaktoffer for Den europeiske sentralbanken og de internasjonale finansinstitusjonene.

Forrige artikkelVerdiene må gjøres rett igjen
Neste artikkel– Dansk testplan vil koste 100 milliarder i året