Demonstranter i Tunisia trosser portforbud og demonstrerer for demokrati

1
Fra protestene i Tunisia. Skjermdump fra video.

Ti år etter at den såkalte «arabiske våren» startet i Tunisia er tusenvis av demonstranter på gatene igjen. Folk i Tunisia er frustrerte over mangelen på økonomisk framgang, brutte løfter og undergraving av demokratiet. Med koronaviruset som påskudd har myndighetene innført portforbud og har forbudt demonstrasjoner i hele landet fram til 14. februar.

Men demonstranter har trosset forbudene og samlet seg til protestmøter i flere byer, melder al-Jazeera. «Det er politi overalt, men ikke rettferdighet noen steder,» sa studentene. I januar ble hæren satt inn for å slå ned på demonstrasjonene. IMF krever budsjettdisiplin, mens demonstrantene krever jobber.

I demonstrasjonene 6. februar 2021 deltok også landsorganisasjonen UGTT, noe den ikke har gjort tidligere. Denne fagforeninga har over en million medlemmer, og regnes som en maktfaktor i Tunisia. Årets demonstrasjonsbevegelse startet 15. januar og har pågått siden.

Demonstrasjonsbevegelsen i Tunisia i 2011 startet etter at gateselgeren Mohamed Bouazizi hadde brent seg sjøl til døde i protest elendig økonomi og diktatorisk politikk. Protestbevegelsen den gangen førte til at landets president Zine El Abidine Ben Ali måtte trekke seg den 14. januar samme år. Dette regnes som starten på den såkalte «arabiske våren».

Les også: Ti år senere … Ikke snakk til meg om jasmin lenger!

KampanjeStøtt oss

Du kan abonnere på steigan.no her. Det koster ingenting.

Men hvis du vil være med på å opprettholde og styrke vår kritiske og uavhengige journalistikk, kan du også gjøre det:

Vipps: 116916.

Eller du kan betale inn på Mot Dags støttekonto: 9001 30 89050 – eller gå inn på vår betalingsordning.


Kommentarer

 1. Den såkalte Arabiske våren var et CIA prosjekt der den vestlige CIA kontrollerte pressen skulle hylle og oppfordre til massive demonstrasjoner og protester over hele MØ.

  Samme presse som har krigstyper og kaller alle demonstranter i US for terrorister og høyreekstreme nazister.
  Det verste som har skjedd i verden er vist at folk i USA protesterer mot valgfusk.
  I Ukraina og Hvite Russland derimot er det stor støtte til protester mot myndighetene av fake news blekkene.

  At noen gidder å lese denne hyklerske vestlige fake news pressen er bare utrolig.

  Konspirasjonsteoriene kommer ut som fra et samlebånd i fake news pressen.
  Forretningsideen/Konspirasjonsteorien til Club Of Rom fra 1954 om global oppvarming med slagordet vi har bare 10 år på oss ruller videre som om ingenting har skjedd, nå dommedagdatoene kommer og ingenting skjer så sette man bare nye datoer uten at noen stiper spørsmål med det. i 1996 skulle Danmark og Nederland ligge under 30 meter vann … men havet økte ikke en millimeter engang, alt er som det alltid har vært.
  Men er som Hitler sa så klokt. Gjør løgnen stor og gjenta den ofte så vil folk til slutt tro på den

  Fake News pressen sin jobb er å forvandle leserne sine til uvitende idioter.

  dfghjkløfdghj

Fortsett diskusjonen på forum.steigan.no

Deltakere