Demonstranter i Tunisia trosser portforbud og demonstrerer for demokrati

0
Fra protestene i Tunisia. Skjermdump fra video.

Ti år etter at den såkalte «arabiske våren» startet i Tunisia er tusenvis av demonstranter på gatene igjen. Folk i Tunisia er frustrerte over mangelen på økonomisk framgang, brutte løfter og undergraving av demokratiet. Med koronaviruset som påskudd har myndighetene innført portforbud og har forbudt demonstrasjoner i hele landet fram til 14. februar.

Men demonstranter har trosset forbudene og samlet seg til protestmøter i flere byer, melder al-Jazeera. «Det er politi overalt, men ikke rettferdighet noen steder,» sa studentene. I januar ble hæren satt inn for å slå ned på demonstrasjonene. IMF krever budsjettdisiplin, mens demonstrantene krever jobber.

I demonstrasjonene 6. februar 2021 deltok også landsorganisasjonen UGTT, noe den ikke har gjort tidligere. Denne fagforeninga har over en million medlemmer, og regnes som en maktfaktor i Tunisia. Årets demonstrasjonsbevegelse startet 15. januar og har pågått siden.

Demonstrasjonsbevegelsen i Tunisia i 2011 startet etter at gateselgeren Mohamed Bouazizi hadde brent seg sjøl til døde i protest elendig økonomi og diktatorisk politikk. Protestbevegelsen den gangen førte til at landets president Zine El Abidine Ben Ali måtte trekke seg den 14. januar samme år. Dette regnes som starten på den såkalte «arabiske våren».

Les også: Ti år senere … Ikke snakk til meg om jasmin lenger!

KampanjeStøtt oss

Du kan diskutere artikler fra steigan.no på: https://motdagforum.no

Bruksanvisning for å bli medlem er her:
https://steigan.no/2021/03/bruksanvisning-for-a-registrere-bruker-pa-mot-dag-forumet

Du kan abonnere på steigan.no her. Det koster ingenting.

Men hvis du vil være med på å opprettholde og styrke vår kritiske og uavhengige journalistikk, kan du også gjøre det:

Vipps: 116916.

Eller du kan betale inn på Mot Dags støttekonto: 9001 30 89050 – eller gå inn på vår betalingsordning.