WHOs forskningssjef: – Usikkert om vaksinen vil hindre smitte

8
Dr. Soumya Swaminathan

WHOs sjefforsker Dr. Soumya Swaminathan uttrykte skepsis over hva koronavirusvaksinen egentlig gjør med hensyn til overførbarhet da hun snakket under en WHO-pressekonferanse 28.desember 2020. En reporter spurte om noen som reiste fra utlandet og hadde fått vaksinen, ville utgjøre en risiko for overføring av samfunnet hvis de besøkte et sted der det er begrenset spredning i samfunnet.

«Jeg tror det vi lærer nå og fortsetter å vente på flere resultater fra vaksineforsøk, er å virkelig skjønne om disse vaksinene, bortsett fra å forhindre symptomatisk sykdom og alvorlig sykdom og dødsfall, om de også vil redusere infeksjoner eller forhindre folk i bli smittet av viruset, hindre dem i å overføre det eller overføre det til andre mennesker, ”sa Swaminathan.

«For øyeblikket tror jeg ikke at vi har bevis på noen av vaksinene om å være sikre på at de kommer til å forhindre at folk faktisk får infeksjonen og derfor kan gi den videre,» sa Swaminathan. «Jeg tror inntil vi vet at vi vet mer, må vi anta at folk som har blitt vaksinert må ta de samme forholdsregler til det er et visst nivå av flokkimmunitet i befolkningen.»

Så for dem som måtte tro at vaksinene er veien tilbake til et normalt liv, kan det være lurt å tro om igjen.

KampanjeStøtt oss

Du kan abonnere på steigan.no her. Det koster ingenting.

Men hvis du vil være med på å opprettholde og styrke vår kritiske og uavhengige journalistikk, kan du også gjøre det:

Vipps: 116916.

Eller du kan betale inn på Mot Dags støttekonto: 9001 30 89050 – eller gå inn på vår betalingsordning.


Kommentarer

 1. Avatar for Jan123 Jan123 says:

  Her er dagens viktigste spørsmål: hvis vaksinen verken gir deg selv immunitet (bare avverger de verste utfallene) eller hindrer smittespredning:

  1. Hvorfor i all verden skal vanlige folk som ikke er eksponert for de verste utfallene ta vaksinen?
  2. Hvordan kan man oppnå flokkimmunitet i befolkningen med en vaksine som ikke gir ordentlig immunitet eller hindrer smittespredning?
  3. Hvis tiltakene og nedstengningen av samfunnet uansett skal opprettholdes, hva er poenget med en «vaksine»?

  Det hele er så ulogisk som det kan få blitt.

 2. Avatar for tjatta tjatta says:

  Et annet poeng er at dette er ment å beskytte de “sårbare”. Men det er de som stadig dør.

 3. At WHO har noen som helst kreditibilitet igjen er utrolig. En rekke med fullstendig feil råd gjennom hele 2020. Målgangen flyttes stadig. Usikkerhet i vaksiner, imunitet osv. Det er vel det som er hele hovedpoenget. WHO er et marinoetteteater.

 4. “For øyeblikket tror jeg ikke at vi har bevis på noen av vaksinene om å være sikre på at de kommer til å forhindre at folk faktisk får infeksjonen og derfor kan gi den videre,» sa Swaminathan”.

  Et forsøk på å oppsummere galskapen: - risikogruppen utgjør bare 0,5% av befolkningene, men de 99,5% andre som omfatter alle også i yrkesaktiv alder og som viruset ikke er farlig for, skal gis en haste-utviklet eksperimentell vaksine med GMO og nanoteknikk-komponenter som er så dårlig utprøvd og dokumentert, at de ikke engang vet hvilken virkning den har på kroppen etter bare tre måneder?

  Og legemiddelselskapene som har utviklet vaksinene kan ikke holdes erstatningsansvarlig for bivirkninger, enda GMO og nanoteknikk-komponentene i “vaksinen” er hvite flekker på kartet? Denne injeksjonen skal regimet prøve å få gitt til hele befolkningen, for å ikke smitte risikogruppen, som er i høy alder og for de aller flestes del pleietrengende på sykehjem?

  Alt under påskudd av “omsorg for befolkningens helse”. I realiteten så gjør de det motsatte, de gambler med hele befolkningens helse. På toppen av dette, er det altså heller ikke bevist at vaksinen vil hindre smitte, så nedstengningene som har ødelagt og ødelegger økonomien for mye av arbeider - og middelklassen og skolegang og utdanning for unge verden over skal fortsette?

  Hele korona-krisen er en mediahypet ord-konstruksjon som har hensatt befolkningene i en panikk-tilstand så de ikke kan tenke kritisk. Vaksinen er en løsning på et ikke-eksisterende problem, for viruset er ikke engang isolert, PCR-testen gir en stor prosentandel falske positive, og snittalder på de aller fleste som dør er omtrent som levealder i landene eller faktisk høyere.

  De som er interessert i geopolitikk ser nå tydeligere enn noen gang at vi har ikke regjeringer, men administrasjoner som styrer på vegne av den globale storkapitalen som har orkestrert “pandemien”. Målet er å forgjelde landene så mye at kreditor, bankkartellene, kan innføre en helt ny økonomi for arbeider - og middelklasse og kontrollere befolkningene, og ta over den politiske styringen. Dette er et globalt kupp og et langt skritt mot storkapitalens globalisme.

 5. Tenk positivt, alle vil bli happy så bare kjør på SantaKlaus.

  dfdhgkjhlj

 6. Avatar for Enebak Enebak says:

  Poenget her er at de skal “vaksinere” folk som IKKE er syke i utgangspunktet.

  Les konklusjonen i denne artikkelen:

  Caution in proceeding to application of a SARS-CoV vaccine in humans is indicated.

  https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/22536382/

 7. Avatar for tjatta tjatta says:

  At dette ordet overhodet ikke har noe med menn å gjøre sender det ut på en interessant reise. Når kommer aBIPOC eller aLBTQRLNWO?

Fortsett diskusjonen på forum.steigan.no

Deltakere