Biden valgte seg «Mr. Monsanto» til landbruksminister

0
Innfelt: Tom Vilsack. Shutterstock

Demokratene i USA har slitt med å vinne stemmer på landsbygda. Joe Bidens valg av Tom Vilsack som landbruksminister vil ikke hjelpe dem, skriver New York Times. Vilsack var landbruksminister under Barack Obama. Da fikk han tilnavnet «Mr. Monsanto» fordi han tillot flere genmodifiserte arter enn noen tidligere landbruksminister i USA – og sørget for å tjene godt med penger på det hver gang.

Organic Consumers Association har satt opp ei liste over hva forbrukere og skattebetalere i USA har å «takke ham» for:

Da Vilsack var guvernør i Iowa ble han utnevnt til «årets guvernør» av Biotechnology Industry Organization.

Food & Water Watch, derimot, som er ei vaktbikkje for mat og vann, sier at Tom Vilsack har skapt seg en karriere av å følge alle ønskene i´til de store selskapene i agrobusiness.

Bidens progressive resept: La kapitalen ta over departementene

Noen har av en eller annen grunn skapt illusjonen om at Joe Biden skulle være noe slags progressivt alternativ, og nå får man jo se hvor progressivt dette regimet blir. Finanskapitalen ved BlackRock & co tar over finansene, våpenindustrien tar over forsvarsdepartementet og hva er vel da mer naturlig enn at Mr. Monsanto tar over landbruksdepartementet?

Forrige artikkel«Oslo Company»
Neste artikkelWHOs forskningssjef: – Usikkert om vaksinen vil hindre smitte