USA: De langsiktige virkningene av lockdownpolitikken vil ramme de svarte hardest

0
Down and out i Denver Colorado. Foto: Shutterstock

I USA har en studie fra National Bureau of Economic Research kommet til at de langsiktige virkningene av lockdownpolitikken vil slå svært ujamnt ut. Hardest vil den ramme svarte menn, som over et perspektiv på 10-15 år vil se nedgang i forventet levealder. Det er den økte arbeidsløsheten og fattigdommen som direkte følger av lockdownpolitikken som driver millioner av mennesker ut i elendighet og en tidligere død.

Disse konsekvensene av den gjeldende politikken vil ifølge studien føre til en overdødelighet på mellom 890.000 og 1.370.000 de neste 15 til 20 årene. Denne grafen viser antatt utvikling av forventet levealder og dødsrate, og som man ser er det afroamerikanske menn som kommer absolutt dårligst ut.

Denne tabellen viser det samme med tall:

I konklusjonen på studien heter det:

Basert på våre funn, vil afroamerikanske statsborgere og kvinner lide enda mer av den koronavirusdrevne resesjonen, og i tillegg til deres uforholdsmessige uheldige resultater i forbindelse med den akutte SARS-CoV-2-infeksjonen, Garg et al. (2020).

Det er de drakoniske stengningene av samfunnet som har drevet titalls av millioner mennesker ut i fattigdom og nød, samtidig er det ingenting som tyder på at lockdownpolitikken har hatt noe som helst å si når det gjelder spredninga av viruset eller dødeligheten. Her er en graf fra California som har hatt noen av de strengeste tiltakene, sammenliknet med Florida, som har hatt mindre strenge tiltak, og som man ser, lar det seg ikke registrere noen reduksjon i sjukehusinnleggelsene uansett hvor mye man stenger samfunnet.

Men verdens rikeste milliardærer har trivdes godt gjennom krisa. Forbes kunne i desember 2020 melde at verdens 2.200 dollarmilliardærer har blitt 1.900 milliarder dollar rikere fra desember 2019 til desember 2020 og aller rikest er Amazons Jeff Bezos som har økt sin formue med 67,5 milliarder dollar til 182 milliarder, ikke minst fordi det er dette selskapet som har kunnet profitere gorvt på at folk ikke går i butikken men sitter hjemme og handler på nett. Så noen har jo grunn til å glede seg oppe i alle de sørgelige nyhetene.

KampanjeStøtt oss

Du kan diskutere artikler fra steigan.no på: https://motdagforum.no

Bruksanvisning for å bli medlem er her:
https://steigan.no/2021/03/bruksanvisning-for-a-registrere-bruker-pa-mot-dag-forumet

Du kan abonnere på steigan.no her. Det koster ingenting.

Men hvis du vil være med på å opprettholde og styrke vår kritiske og uavhengige journalistikk, kan du også gjøre det:

Vipps: 116916.

Eller du kan betale inn på Mot Dags støttekonto: 9001 30 89050 – eller gå inn på vår betalingsordning.