Man regner med tusenvis av demonstranter mot koronatiltakene i Brussel

0

Protestene mot lockdownpolitikken og koronatiltake øker i omfang. Det har vært kraftige protester på gata i mange nederlandske byer og i København. Myndighetene i Belgia regner nå (28. januar 2021) med at tusenvis av demonstranter vil delta i protester mot koronapolitikken i Brussel 31. januar. Dette skriver The Brussel Times.

Tusenvis forventes å demonstrere mot Belgias koronavirustiltak i Brussel søndag 31. januar etter at flere oppfordringer til protest begynte å sirkulere på sosiale medier. Etter flere dager med protest på rad i Nederland og uro langs grensen i Belgia, sirkulerer nå også protestoppfordringene i Brussel.

«Vi er klar over flere oppfordringer til demonstrasjoner på nettet, og vi følger nøye med på situasjonen,» sa Olivier Slosse fra politisonen i Brussel-hovedstaden Ixelles til The Brussels Times. «Vi er også i kontakt med noen av arrangørene.»

En av demonstrasjonene, som reiser parolen om å «stille den føderale regjeringa for retten», skal finne sted på Square de l’Atomium fra klokken 11.00 søndag. Over 32.000 mennesker er «interessert» på deres Facebook-side, og mer enn 7.000 antydet at de ville møte opp til protesten. – Regjeringen må trekke seg, og nye mennesker må ta ansvar for å styre oss ut av denne krisa, sa arrangør av arrangementet og gründer Jos De Groof Jr til Het Nieuwsblad.

Europeiske politikere frykter flere protester

Både i Nederland, Belgia og Frankrike frykter politikerne flere demonstrasjoner og mer «sivil ulydighet». I Nederland har det vært demonstrasjoner fire netter på rad. I Frankrike frykter innenriksminister Christopher Castaner at en tredje periode med lockdown kan utløse kraftige protester.

For en observatør er dette svært interessant å legge merke til. De demonstrasjonene som har vært til nå, med unntak av et par større i Berlin og på Trafalgar Square i London, har vært veldig små. Man skulle knapt tro at de skulle bekymre myndigheter som har tatt en totalitær kontroll over samfunnslivet som man knapt har sett i Vest-Europa siden andre verdenskrig. Men kanskje nettopp derfor. Totalitære politikere frykter den minste lille sprekk i panseret. De har full kontroll over voldsapparat og medier, men de vet sjøl at tiltakene deres verken er vitenskapsbaserte eller nødvendige, og de frykter at det skal gå opp for det store flertallet som har fått jobbene sine, hverdagslivet sitt, familielivet og skolegangen sin ødelagt.

Forrige artikkelAdvokatforeningen går hardt ut mot lov om portforbud
Neste artikkelOvervåkingskapitalismen tar rotta på oss!