Israel brukte «smartbombe» fra USA til å drepe sivile i Syria

0
Boligen i Hama der en hel familie ble utslettet av et israelsk angrep med USA-rodusert bombe. Foto: Sana

En USA-produsert “smart bombe” ble tydeligvis brukt i de israelske luftangrepene som krevde livet til en hel familie i Hama i Syria. Familien, inkludert en far, en mor og to barn, ble drept i luftangrepene som rettet mot den vestlige utkanten av Hama by tidlig om morgenen 22. januar 2021. Angrepet skadet minst fire andre sivile. Det syriske arabiske nyhetsbyrået har publisert et bilde som viser restene av prosjektilet som rammet ofrenes hus. En av brikkene som som man kan se på byråets bilde ser ut til å være identisk med en en del av den USA-produserte GBU-39 Small Diameter Bomb (SDB).

Restene av bomben som drepte den syriske familien. Foto: Sana
Bombeanalyse. Sammenlikning av restene med den USA-produserte GBU-39 Small Diameter Bomb (SDB). Southfront

GBU-39, som ble introdusert av Boeing i 2006, er en presisjonsstyrt glidebombe med en rekkevidde på 110 km. Bomben bruker treghetsnavigasjonssystemet, INS og GPS for å treffe statiske mål med høy nøyaktighet. Det israelske luftforsvaret er en av hovedoperatørene av GBU-39. Disse bombene ble brukt i mange israelske angrep på Syria de siste årene.

Blant de seks største eierne av Boeing finner vi naturligvis «de vanlige mistenkte» Vanguard, State Street og BlackRock. De profiterer alltid på krig og ødeleggelse og de samme finansinstitusjonene er også blant de største eierne av dem fem mediekorporasjonene som kontrollerer over 90 prosent av mediene i USA. Så det er ikke å undre seg over at mediene ikke setter noe søkelys på krigsprofitørene.

Israelske angrep på Syria har kostet mange sivile liv siden 2015. Som vanlig har ikke «det internasjonale samfunnet» holdt Israel ansvarlig. Tel Aviv fortsetter den dag i dag å ignorere rapporter om sivile tap i angrepene sine på Syria.

Israel avslører at de angrep Syria 50 ganger i 2020

Den israelske hæren erkjenner at den hadde gjennomført minst 50 raid mot mål i Syria i 2020. I sin sikkerhetsrapport for året som gikk, bekreftet den israelske hæren at den, i tillegg til disse raidene, hadde gjennomført 20 spesifikke operasjoner, spesielt ved grensene til Libanon og Syria, i tillegg til angivelig å hindre to forsøk fra Hizbollah skal utføre «sabotasjeoperasjoner» ved grensene til Libanon.

Hæren kunngjorde at data fra det israelske luftvåpenet antydet en betydelig økning i aktivitetene knyttet til det den kaller «krigen mellom kriger». De sa at de israelske krigsflyene utførte 1400 operasjoner i 2020, i tillegg til mer enn 400 helikopterangrep, og la til at flyene har fløyet rundt 35.000 timer siden begynnelsen av året.

Den nye regjeringa i USA er stappfull av folk med sterke lojalitetsbånd til Israel. Det er ingen grunn til å regne med noe annet enn at de kommer til å sørge for at Israel får fortsette med sine folkerettstridige angrep på andre land og drap av sivile.

Forrige artikkelBombe: Belgisk domstol slår fast at det er grunnlovsstridig å tvinge folk til å gå med maske
Neste artikkelArbeidsløysa etter lockdown vil krevja fleire liv enn Covid 19