Joe Biden velger krigsforbryteren Samantha Power til å styre USAID

0
Samantha Power med daværende president i Ukraina Petro Porosjenko i 2016. Shutterstock

Joe Biden har vært helt konsekvent når det gjelder å fylle opp sin administrasjon med krigsentusiaster, og gjorde heller ikke noe unntak da han utnevnte den nye sjefen for USAID. Det blir krigerkvinnen og regimeskifteentusiasten framfor noen, Samantha Power.

Biden kaller Power en stemme for samvittighet og moralsk klarhet. Men i virkeligheten er hun arkitekten bak USAs regimeskiftepolitikk med intervensjonskriger som sitt spesiale. Det var hun som utviklet den såkalte «responsibility to protect» R2P-politikken, den som har lagt grunnlaget for så mange intervensjoner i strid med FN-pakten.

Stephen Lendman kaller henne «krigsgudinnen» og viser til den berømte samfunnsforskeren Edward Herman, som sa at hun tilhørte «kryssermissil-venstre». Den minst like berømte historikeren Howard Zinn (1922 – 2010) likestilte henne med terrorister, men der de dreper sivile med bombebeltet, dreper hun dem fra fly. Resultatet og moralen er den samme.

Power har kalt USAs utenrikspolitikk «ei verktøykiste» til bruk for å oppnå USAs mål, og denne verktøykista inneholder et stort antall verktøy for å utløse regimeskifter, bombekampanjer og ødeleggelse av hele land. Hun, Hillary Clinton og Susan Rice drev gjennom den katastrofale krigen mot Libya. Sistnevnte får også en sentral plass i Biden-administrasjonen. Biden fyller opp adminstrasjonen sin med krigshauker som Tony Blinken, som kandidat til utenriksminister, Jake Sullivan, Hillary Clintons høyre hand i Libyakrigen, som nasjonal sikkerhetsrådgiver, Avril Haines, som sto i spissen for Obamas dronedrap, som direktør for nasjonal etterretning.

Power blir sjef for USAID, som sammen med CIA-verktøyet National Endowment for Democracy er et hovedverktøy for regimeskifter av typen Ukraina og Libya, eller forsøk på det, som i Syria eller Hong Kong.

Bidens visepresident Kamala Harris hyllet utnevnelsen og kalte Powers «champion of democracy, human rights, and the dignity of all people».

Les: «Humanitær hjelp» som et verktøy for å ødelegge land

Les også Alan Macleods artikkel: A Record of Hawkish Intervention: Biden Picks Samantha Power to Head USAID. Han peker på at Power forsvarer krigen mot Jemen som har kastet nær 20 millioner mennesker ut i en uhyggelig humanitær katastrofe.

Vi har fått inntrykk av at en del folk på venstresida i Norge ønsket seg Joe Biden til jul. Vel, nå pakkes gavene opp, og det de får er et krigskabinett som USA knapt noen gang har sett maken til.

Forrige artikkelForskning: – Lockdown fungerer ikke mot covid-19 og kan til og med skade de mest utsatte
Neste artikkelForskere advarer: – Ungdom rammes hardt av lockdown