Folkehelseinstituttet bommet på smittetall i romjulen

66
Direktør i Folkehelseinstituttet Camilla Stoltenberg, helse- og omsorgsminister Bent Høie, statsminister Erna Solberg og helsedirektør Bjørn Guldvog på pressekonferansen på Statsministerens kontor 12. mars 2020. Foto: Eirin Larsen/Statsministerens kontor

Folkehelseinstituttet slo alarm om økt smitte og flere positive prøver romjulen. Nå viser det seg at tallene var helt feil, skriver Aftenposten. NTB skriver om dette:

Allerede 2. januar slo Folkehelseinstituttet (FHI) alarm om økt smitte i jule- og nyttårsferien.

Det ble innført skjenkestopp i hele Norge. Alle ungdomsskoler og videregående med 380.000 elever ble satt på rødt nivå på 14 timers varsel.

Ifølge FHI hadde andelen positive coronatester økt til 6,4 prosent, opp fra 2,2 prosent uken før. Nå i ettertid viser det seg at tallene var feil.

Langt flere ble testet og færre ble smittet. Andelen positive prøver var 3,5 prosent, viser FHIs egne, endelige tall.

– Vi har en lav terskel for å gå ut med ting, også når det er usikkerhet. I ettertid tenker jeg at det ikke var noe særlig poeng i å gå ut med det tallet, sier FHI-direktør Camilla Stoltenberg til Aftenposten.

De høye smittetallene ble brukt av helseminister Bent Høie (H) til å forsvare innføringen av strengere tiltak 3. januar.

Kommentar: Vilkårlighet og krisemaksimering

Igjen ser vi hvordan myndighetene både krisemaksimerer og driver vilkårlig styring av landet gjennom dekret. De høye smittetallene som helseministeren brukte for å innføre nye strenge tiltak, fantes ikke. Det gir Bent Høie blaffen i. Her skal det drives alarmistisk politikk og mest mulig stengning av landet for enhver pris. Ikke fordi vitenskapen sier det, ikke fordi erfaring tilsier en slik politikk, men fordi det står i det manuset han har fått utlevert.

KampanjeStøtt oss

Du kan abonnere på steigan.no her. Det koster ingenting.

Men hvis du vil være med på å opprettholde og styrke vår kritiske og uavhengige journalistikk, kan du også gjøre det:

Vipps: 116916.

Eller du kan betale inn på Mot Dags støttekonto: 9001 30 89050 – eller gå inn på vår betalingsordning.


Kommentarer

 1. Hele korona hysteriet er i realiteten en eneste stor korrupsjons skandale som er så ille at de alle de som har medvirket må stilles for riksrett og dømmes for lands svik…

 2. Avatar for INK INK says:

  Og nå er FHI ikke sikre på om det er nok med to vaksinedoser:

  Mens kineserne mener vaksinene våre er for usikre og burde stanses til man vet mer:

 3. Ja, opp med hånden alle som ble overrasket. Og dette er bare begynnelsen, de vil etter hvert nå bruke denne eksperimentelle behandlingen som et påskudd for å innføre vaksinepass… som selvsagt krever at man må få sprøytet denne potensielle giften inn i kroppen regelmessig. De som nekter vil i begynnelsen ikke få lov til å fly og reise fritt. Etter hvert så vil de kanskje miste jobben, så vil de få sperret bankkonto, ikke få lov til å handle mat, ikke få lov til å bruke kollektivt, og til slutt kanskje bli innlosjert på “karantenehotell”. Høres det for sinnssykt ut til å være sant? Vel jeg skulle ønske det, men med den gjengen som sitter på Stortinget nå så er alt mulig. Og jeg snakker ikke bare om akvariemedarbeideren og pikkoloen i Høyre, jeg snakker om hele den såkalte “opposisjonen”. De er alle med på det da ingen protesterer.

 4. Avatar for tjatta tjatta says:

  Slik herjer en psykopat med hodene til folk med overdreven tillit. Man skal aldri vite hva morgendagen bringer, men leve i en permanent usikkerhet så man aldri kan lage noen planer om fremtiden.

 5. Avatar for aford aford says:

  Ja, for ikke å si:

  elephant-dot-to-dot

 6. Avatar for tjatta tjatta says:

  Mye artig rundt den moralbaserte ideologien. En gjenganger er det “moralske kompasset” som nå skal styre våre liv. Hva dette er for en duppeditt eller hvor den skal peke er mer usikkert.

 7. Avatar for aford aford says:

  Altså … Det Moralske Kompasset er ikke særlig avanserte duppeditten. Det er strengt talt bare et noe pretensiøst navn på en tomflaske.
  Men greia er ikke hva kompasset er laget av, det er hvordan det brukes. Og det brukes i maktens korridorer, kontorer og møterom, som rekvisitt i en intern lek eliten kaller “Flasketuten peker på”: Da setter eliten seg ned i en sirkel på gulvet med Det Moralske Kompasset liggende i sentrum. Den som har fått æren av å begynne leken, snurrer den liggende flasken/ Kompasset rundt, mens han/ hun/ hen/ det fremsier en selvvalgt beskjed om en litt stygg og grisete handling den personen må utføre, som flasketuten peker på når Kompasset slutter å snurre. Det kan f.eks. være en beskjed i retning av:

  “Den som flasketuten peker på, mååå … hmmm … Ja! Planlegge og gjennomføre en global viruspandemibløff og skremme vettet av folk og tyne dem med lockdown og portforbud!”.

  Slik skal Det Moralske Kompasset styre våre liv.

  Er det ellers noe folk lurer på er det såklart bare å spørre.


  moralsk kompass

  Eks. på moralsk kompass. Denne modellen er fra en fransk produsent.

 8. Avatar for Enebak Enebak says:

  Problemet er at det som virker er gratis.
  Big pharma og helsemyndighetene jobber ræva av seg for å bevise at det er helt tilfeldig at stort sett alle som får livmorhalskreft også har D-vitaminmangel.
  Er forresten påvist samme forbindelse mellom prostatakreft og D-vitaminmangel.
  Det kan jo være at du får D-vitaminmangel av livmorhals- og prostatakreft, slik Big pharma påstår?

Fortsett diskusjonen på forum.steigan.no

58 flere kommentarer

Deltakere