Vesten samarbeider med nazistene i Ukraina

20
Oleh Tyahnybok, Svoboda

I en telefonsamtale mellom USAs assisterende utenriksminister Victoria Nuland og USAs ambassadør til Ukraina Geoffrey Pyatt går det fram at USA har en detaljert plan om hvem som skal lede Ukrainas neste regjering og at denne regjeringa skal omfatte det nazistiske Svoboda.

«Fuck the EU!»

Det er hevet over all rimelig tvil at samtalen er autentisk, og den er spesielt pinlig for USA, dels fordi Nuland skjeller ut EU for ikke å være offensive nok og dels fordi hun sa f*ck, som det heter i amerikansk presse. USA kan godt bombe land i grus og styrte valgte regjeringer, men man må ikke bruke slike ord.

Men det som er viktigere er at USA via Nuland legger fram en konkret plan for å erstatte Ukrainas valgte regjering med ei regjering bygd på «the big three», de tre store, som Nuland sier. Og hvem er de?

Det er leder av Fedrelandsforbundet, Arseniy Yatseniuk, leder av Reformalliansen Vitali Klitschko og Svoboda-leder Oleh Tiahnybok. Nuland sier at USA vil ha Yatseniuk som ny regjeringssjef og de to andre som en del av koalisjonen, men utenfor regjering. «Han må snakke med Klitschko og Tianhnybok fire ganger i uka,» sa Nuland for å understreke hvor tett de må samarbeide.

Nuland, som er gift med den erkekonservative hauken Robert Kagan (grunnlegger av Project for the New American Century), gjorde seg bemerket ved å delta i gatedemonstrasjonene i Kiev og dele ut mat (!) til demonstrantene.

Klitschko er Tysklands mann

Det er ingen hemmelighet i Tyskland om at regjeringa der ser på Vitali Klitschko som Ukrainas neste president. Fra Adolf Hitlers tid har Tyskland lange tradisjoner i sin kamp for å kontrollere Ukrainas ressurser og territorium, og nå er de i gang igjen. Under 50. Münchner Sicherheitskonferenz 1. februar 2014 ble det ikke lagt skjul på at Tyskland vil spille en langt mer offensiv militær rolle i framtida enn landet har gjort etter annen verdenskrig. Verken forbundspresident Joachim Gauck, forsvarsminister Ursula von der Leyen (CDU) og ikke minst sosialdemokratenes utenriksminister Frank-Walter Steinmeier lot det være noen tvil om at Bundeswehr skal ut og slåss.

At militariseringa av Tyskland skjer med USAs og NATOs støtte går tydelig fram av at utenriksminister John Kerry, EUs president Herman van Rompuy og NATOs generalsekretær Anders Fogh Rasmussen deltok helhjertet på møtet. Et av de temaene som var oppe var nettopp Ukraina. Steinmeier sa: «Her i München skal vi bruke vår felles vekt for å komme nærmere en fredelig løsning i Ukraina.» Når dette tas opp på en konferanse som i hovedsak er viet Tyskland nye offensive militære rolle, vil neppe verken Ukraina eller Russland bli spesielt beroliget av ordene «fredelig løsning», særlig ikke når de ser det i lys av Vestens åpenbare ønske om regimeendring.

Soros-stiftelsen

CIA og stiftelsen til finansmagnaten George Soros, Open Society Institute, har tidligere spilt sentrale roller i de såkalte «fargerevolusjonene», der nettopp oransjerevolusjonen i Ukraina var en av dem. Victoria Nuland har sagt at USA har gitt 5 milliarder dollar til opposisjonen i Ukraina for å trekke landet over til Vesten. Det har skjedd blant annet gjennom National Endowment for Democracy. Soros har en avlegger i Ukraina, og OSI skryter på sine nettsider av at de har bidratt til å gjøre en rekke land til EU-medlemmer, noe de også har som mål i Ukraina.

Strategien går ut på å underminere ikke minst Russlands innflytelse i sine nærområder gjennom manipulerte folkelige opprør. Den folkelige motstanden kan være reell nok, men den blir manipulert og dreid i en retning som tjener Vesten og USA. Hele markedsføringa av den såkalte EuroMaidan som en slags oppfølger til Tahrir-plassen, lukter Soros lang vei. Nazistene brukes til provokasjoner som kan framprovosere voldelig opptrapping fra myndighetene, slik at det eventuelt kan skapes et Gaddafi-øyeblikk.

Yatsenyuk, Tyahnybok og senator John McCain
Yatsenyuk, Tyahnybok og senator John McCain
http://www.businessinsider.com/

…og inn kommer nazistene

Partiet Svoboda er et naziparti av den hitlerske typen. De beundrer Adolf Hitler og Joseph Goebbels. Partiets sjefsideolog, Yuriy Mykhalchyshyn, er en sterk tilhenger av Joseph Goebbles og hyller Holocaust. Han ser på Holocaust som «en lys periode i menneskehetens historie». I 2005 etablerte Mykhalchyshyn «Joseph Goebbels forskningssenter», men endret seinere navn på det til Ernst JüngerI 2010 utga han ei bok der han refererte til Ernst Röhm, Gregor Strasser og Goebbels som ideologiske forbilder.

Partiet er klart anti-jødisk og snakker om å bekjempe den «moskovittisk-jødiske» mafiaen, ikke helt ulikt Hitlers propaganda mot «jødisk-bolsjeviskiske plutokrater». Partiet har programfestet vold som politisk kampmiddel og driver terror mot politiske motstandere.

Oleh Tyahnybok, Svoboda
Oleh Tyahnybok, Svoboda

Dette partiet er det EU, NATO og USA vil ha inn i en framtidig regjeringskoalisjon i Ukraina. Det må være lov å si at ordene om «fred og demokrati» da låter en smule hult.

Les også «Ennå er ikke Ukraina dødt!»

Fredelige demonstranter?

KampanjeStøtt oss

20 KOMMENTARER

 1. Joda. Men det er litt ufint og overbærende å kalle denne typen hendelser «manipulerte folkelige opprør». Ukrainerne, politisk bevisste som de er, lar seg neppe manipulere av Nuland og hennes kumpaner i Washington. Det at de kommer flyvende inn sånn lenge i etterkant og forsøker å pushe ting i en retning som passer dem best betyr langt ifra at dette folkelige opprøret er manipulert. Fra mitt ståsted tyder det på at du er litt vel vant til å legge all politisk påvirkningskraft på ett sted, og så enkelt er det rett og slett ikke. Det finnes andre krefter enn Washington her i verden, og av og til er folk faktisk mer på linje med deres virkelighetsoppfatning enn andre (og noen ganger enda verre) aktører. Det at folk ser ut til å lene seg bort fra Putin og russernes lite innbydende politiske modell betyr langt ifra at de er manipulert. Det jeg hører når jeg ser den typen kommentarer er: «dette hadde ikke ukrainerne (eller andre folk) klart uten vestlig påvirkning». Og da må man åpne perspektivet sitt litt.

  • Du kan gjerne kalle det ufint, men det går også an å kalle det illusjonsløst. CIA og annen vestlig etterretning har vært tungt inne i «fargerevolusjonene», og hva de har gjort i Libya og Syria kan det skrives bindsterke verk om. Det går også an å snu på det og si at jeg ikke tror så dårlig om folket i Ukraina at de stemmer 38% i Lvov for Svoboda fordi dette partiet liker Hitler og synes Holocaust var fine greier. Når man så ser at USAs utenriksminister, EU og Tyskland går inn og nærmest utpeker den neste ukrainske regjeringa, trenger man ikke være veldig konspiratorisk for å se sammenhengene. At vest-ukrainerne har et motsetningsforhold til Russland og tenderer i retning Tyskland, er vel kjent historisk. Like sikkert er det at det er omvendt for øst-ukrainerne. Dette er det sosiale, kulturelle og økonomiske årsaker til. Men det som er helt sikkert er at Vesten nå er tungt inne i noe som i verste fall kan bli en borgerkrig. Og da er ikke veien til en militær konfrontasjon med Russland så veldig lang.

   • Du er ikke så langt unna. Det går et rykte internasjonalt, som jeg ikke har funnet sikker dokumentasjon for. Men det handler om at ei gruppe jihadister som har deltatt i krigen i Syri har kommet til Kiev for å delta sentralt i kampene mot politiet. Jeg synes det høres sannsynlig ut, men jeg kan altså ikke dokumentere det.

    • ??? Varför skulle religiösa extremister som utför terrorism i Syrien åka till Kiev och slåss ihop med nazister som hatar islam? Hezbolla och Iran stöder Syriens regering. Hamas däremot stöder «rebellerna»

     • Det er merkeligere ting som skjer for tida. Nazistene i Ukraina er jo heller ikke for å bli integrert i EU. De vil ha et nazistisk Ukraina. Men det passer dem å være våpendragere for EU og USA. Men jeg har altså ikke hevdet at det er islamister med i kamphandlingene i Kiev. Det er et rykte som jeg ikke har klart å få bekreftet eller avkreftet. Vi får se hva tida vil vise.

     • Ja, jeg synes også at dette høres merkelig ut. Det er vanskelig å finne gode kilder når det gjelder Ukraina. Mainstreampressen er veldig ensidige, mye mer ensidige enn det folk ville akseptert om det gjaldt omtrent hvilken som helst annen del av verden. Så er det rykter som dette. Jeg ser heller ikke motivet til jihadistene her.

     • De ryktene jeg leste gikk på islamistiske krimtatarer, og det gjør det mulig. Men som sagt, tro ikke noe før det er offisielt dementert.

 2. Tack för en intressant blogg om Ukraina, som också lockar flera intressanta kommentarer. Tyvärr hittar jag inget liknade i Sverige.
  Ukraina torde ha den mörkaste 1900-tals historien i Europa. Slagfält under första världskriget följt av tyska ockupation. Kaos och del av inbördeskriget 1918-1920 i det vakuum som uppstod när den tyska armén drog sig tillbaka efter fredsslutet i november 1918, hungersnöd i början av 1920-talet, svälten 1933/34, och så andra världskriget, som drabbade Ukraina hårdare än kanske något annat europeiskt land, Belarus möjligen undantaget. Slutligen Tjernobyl 1986.

  Som en röd tråd genom Ukrainas historia går den huggsexa som Ukraina alltid varit utsatt för av länder och imperier runt ikring: Polen-Litauen, Ryssland, Turkiet, Mongolerna, Habsburg, ja även svenskarna använde ju Ukraina som slagfält (Poltava), etc. För stort och rikt för att sväljas av ett enskilt land, för svagt för att frigöra sig och bilda en egen nationalstat. Endast Stalin kunde samla alla ukrainare inom Ukrainas gränser.
  Oavsett hur man betraktar Ukraina så bjuder det på motsägelser. Ukrainan Insurgent Army torde vara den enda stridande enheten under kriget som inte var allierad med någon och som stred mot alla; etnisk rensning av de hatade polackerna, tyskarna, vitryska partisaner, Röda armén, och efter kriget Berias NKVD. Att ett land med denna historia också utgör grogrund för fascistiska rörelser är inte konstigt. En av mina unga ukrainska medarbetare, vars farmor (sic) regelbundet demonstrerar på Majdan, frågar mig varför vissa svenska vänsterorganisationer överdriver det fascistiska inslaget i demonstrationerna. Jag har inget bra svar på den frågan, men konstarerar att denna blogg + kommentarer bjuder på en mer nyanserad och initierad bild än vad jag hittar i Sverige.

  • Takk for kommentar. Min store begrensning er at jeg ikke leser ukrainsk og aldri har vært der. Det blir å lete i andre- og tredjehånds kilder. Men fordelen er at det finnes masse stoff. Til denne babusjkaens kommentar, så er det vel å si at på den ene sida er nazistenes rolle uomtvistelig, jfr. Victoria Nulands «gaffe» og John McCains klare støtte til Svobodas leder. På den andre sida så er jo ikke alle de 38% som har stemt på Svoboda i Lvov (Lviv) nazister.
   Det er sosiale, kulturelle, økonomiske og historiske grunner til det som skjer. Men at CIA, Bundessicherheitsdienst og Soros ulike stråmenn er tungt inne i bildet, er hevet over tvil. Det siste ordet er ikke sagt om dette dramaet.

 3. Dette var en bra artikkel! Akkurat nå føler jeg veldig trist for ukrainerne. De blir bare brukt som en brikke mellom USA, Russland og EU. Men ikke bare har Russland skylden i dette men også EU og USA. At de kan hevde å kjempe for frihet og fordømme Holocaust men samtidig som de også støtter ukrainske fascister er bare meningsløst! Dessuten er det ikke hverken Turchinov eller Tymoshenko amerikanerne gir sin støtte til: det er fascistene. Russland gjorde veldig my galt som å innta Krim-halvøya, men når fascister går rundt og dreper sivile da må man også reagere. En ting sikkert: Obama eller EU fortjener ikke Nobel-prisen, og heller ikke bør Rasmussen og NATO bli sett på som helter! Når han går av kommer han utvilsomt til å bli stilt for retten hos ICC

 4. Jan Otto Johansen, som jeg ærlig må innrømme at jeg ikke er noen stor fan av, har likevel levert noen svært gode artikler i Dagsavisen hvor han er svært kritisk til høyrekreftene i Ukraina. Og en ting jeg virkelig vil gi Johansen kred for, sjøl om jeg er uenig med han i mye annet, er at han setter antisemittisme i sammenheng med antiziganisme (hat mot sigøynere). Det er desverre altfor få journalister som angriper hatpropagandaen mot romfolket slik Johansen gjør.

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.