Australsk parlamentsmedlem ber Trump om å benåde Assange

0
Illustrasjon: Shutterstock

Den australske parlamentarikeren George Christensen oppfordret Donald Trump til å benåde WikiLeaks-grunnlegger og den australske statsborgeren Julian Assange mens han fremdeles kan, da det ser ut til å være den amerikanske presidentens siste måned i det ovale kontoret.

Christensen, som er medlem av Liberal National Party og som representerer Dawson, Queensland – lanserte denne uka en petisjon som oppfordret presidenten til å benåde journalisten, som risikerer opptil 175 år i fengsel for å publisere klassifisert materiale. Christensen ble også intervjuet på Sky News Australia for å fremme sin sak. Han sa til kanalen at Assange «har vært et mål for demokratene,» og bemerket at forfølgelsen av ham startet under administrasjonen til den tidligere presidenten Barack Obama.

I appellen til Trump sier Christensen «Jeg mener Hillary Clinton hater ham inderlig, fordi han avslørte hvem den virkelige Hillary var.» Han pekte også på Joe Biden har kalt Assange en «kriminell» og en “hi-tech terrorist.” Christensen sa at benådning er «en måte som Donald Trump kan forsvare ytringsfriheten på», mot det demokratiske etablissementet, og vil også gi ham en mulighet til å «rette et stikk mot djupstaten.»

YouTube player

For tida dør Julian Assange langsomt, men sikkert, i det beryktede høysikkerhetsfengselet Belmarsh. Stella Morris, Assanges partner og mor til hans barn, rettet lørdag en sterk appell til Australias statsminister om å «ta opp telefonen og snakke med sin nærmeste allierte» for å få benådet Julian Assange.

Forrige artikkelUSAs milliardærer har økt sin samlede formue med 1000 milliarder dollar under pandemien
Neste artikkelAksjon Haakonsvern