Australsk parlamentsmedlem ber Trump om å benåde Assange

2
Illustrasjon: Shutterstock

Den australske parlamentarikeren George Christensen oppfordret Donald Trump til å benåde WikiLeaks-grunnlegger og den australske statsborgeren Julian Assange mens han fremdeles kan, da det ser ut til å være den amerikanske presidentens siste måned i det ovale kontoret.

Christensen, som er medlem av Liberal National Party og som representerer Dawson, Queensland – lanserte denne uka en petisjon som oppfordret presidenten til å benåde journalisten, som risikerer opptil 175 år i fengsel for å publisere klassifisert materiale. Christensen ble også intervjuet på Sky News Australia for å fremme sin sak. Han sa til kanalen at Assange «har vært et mål for demokratene,» og bemerket at forfølgelsen av ham startet under administrasjonen til den tidligere presidenten Barack Obama.

I appellen til Trump sier Christensen «Jeg mener Hillary Clinton hater ham inderlig, fordi han avslørte hvem den virkelige Hillary var.» Han pekte også på Joe Biden har kalt Assange en «kriminell» og en “hi-tech terrorist.” Christensen sa at benådning er «en måte som Donald Trump kan forsvare ytringsfriheten på», mot det demokratiske etablissementet, og vil også gi ham en mulighet til å «rette et stikk mot djupstaten.»

For tida dør Julian Assange langsomt, men sikkert, i det beryktede høysikkerhetsfengselet Belmarsh. Stella Morris, Assanges partner og mor til hans barn, rettet lørdag en sterk appell til Australias statsminister om å «ta opp telefonen og snakke med sin nærmeste allierte» for å få benådet Julian Assange.

KampanjeStøtt oss

Du kan abonnere på steigan.no her. Det koster ingenting.

Men hvis du vil være med på å opprettholde og styrke vår kritiske og uavhengige journalistikk, kan du også gjøre det:

Vipps: 116916.

Eller du kan betale inn på Mot Dags støttekonto: 9001 30 89050 – eller gå inn på vår betalingsordning.


Kommentarer

  1. Starkt vittnesmål om Julian Assange av Viktor Dedaj (Frankrike) på Schillerinstitutets konferens

    Även på Schillerinstitutets konferens som hölls i helgen den 12-13.12, krävde man att president Trump omedelbart skall rentvå (benåda) Assange från de amerikanska anklagelserna så han kan komma ur tortyren och risken att dö i det brittiska fängelset. Ett mycket starkt vittnesmål om Julian Assanges fall framfördes av Viktor Dedaj (Frankrike), citizen-journalist som talade under rubriken: “The Crucifixion of Julian Assange: A Journalist Committed to Truth and Peace.” Det finns i första panelen från 36minuter 51 sekunder:

    https://www.youtube.com/watch?v=jYW8pPG9PJw
  2. Avatar for pcwh pcwh says:

    Det gjør han nok, men en annen, generell kommentar: Steigan må slutte å stenge kommentarer etter x antall dager, det er tross alt ikke Reuters her, med 500 nye saker hver dag. Gi oss tid til å lese, tenke og respondere!

Fortsett diskusjonen på forum.steigan.no

Deltakere