Trump benådet morderne fra Blackwater

0
Leiemordere massakrerte 17 forsvarsløse sivile i Irak i 2007. De ble benådet av Donald Trump.

I 2007 massakrerte fire leiesoldater fra det beryktede Blackwater 17 sivile i Irak, deriblant ni år gamle Ali Kinani, som ble skutt i hodet under den 15 minutter lange og svært intense skytinga. Som en av sine siste handlinger som president brukte Donald Trump anledninga til å benåde disse leiemorderne. Brett Wilkins kommenterer dette i Common Dreams.

I en av de mest omtalte forbrytelsene fra den USA-ledede invasjonen og okkupasjonen av Irak, fulgte Blackwater-leiesoldater en diplomatisk konvoi da de tilsynelatende ikke var provosert og åpnet ild på det overfylte torget med maskingevær, granatkastere og andre våpen i dagslys. .

«Skytinga startet som regn,» husket overlevende Fareed Walid Hassan, som sa at han var vitne til en kvinne som slepte på sin døde unge sønn da hun flyktet for livet. Et annet offer, Mohassin Kadhim, ble skutt i hjel da hun skjermet sønnen i armene.

Overlevende Mohammed Kinanis sønn Ali, 9 år gammel, ble skutt i hodet da de satt i bilen sin. «Jeg sto i sjokk og så på ham da døren åpnet seg, og hjernen hans falt på bakken mellom føttene mine,» sa Kinani.

Trumps benådning av de fire leiemorderne er blitt fordømt av journalister, menneskerettighetsaktivister.

Yanis Varoufakis skrev på Twitter at

Mens kontraktører for US Army som er dømt for å ha massakrert sivile i Irak, blir benådet, råtner mannen som avslørte slike forbrytelser mot menneskeheten, Julian Assange, i Storbritannias Guantanamo.

The Guardian skrev: Trump pardons Blackwater contractors jailed for massacre of Iraq civilians.

Les Nisour Square massacre.

Sarah Palin ber Trump om å benåde Assange

På den andre sida har Julian Assange fått en helt ny, og for svært mange uventet støttespiller, nemlig Sarah Palin. I en uttalelse som hun har lagt ut på YouTube sa hun:

«Jeg gjorde noen feil for noen år siden ved å ikke støtte Assange – jeg trodde at han var en dårlig fyr.» «Jeg har lært mye siden da … han fortjener benådning.»

YouTube player
Forrige artikkelHvordan filantrop-milliardærer finansierer Europarådet
Neste artikkelMed slike forbilder, hvordan kan det gå galt?